Expositie gezonde seksualiteit “Seks? Nâh èn!”

0
1624
Couple having sex - woman on top

Het Gezonde Seksnetwerk Den Haag organiseert samen met het Haags Gemeentearchief de tentoonstelling “Seks? Nâh èn!” in het Atrium van het stadhuis aan het Spui. De tentoonstelling, te zien in de verlichte panelen, loopt van 20 november 2017 tot 12 februari 2018. Deze expositie toont de organisaties in de regio Haaglanden die zich bezighouden met seksuele gezondheid en waar zij voor staan.

Bewustwording gezonde seksualiteit

De organisaties willen de taboes en stigma’s rond seks doorbreken. Bewustmaking en bewustzijn van goede seksuele gezondheid bevorderen staat hierbij voorop. Seksualiteit en praten over Seks? Nâh èn! Het hoort bij het leven. Om kwalitatief betere seksuele gezondheid te bevorderen én het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen te verminderen is samenwerking binnen de zorg nodig. Meer samenwerking brengt vernieuwing binnen de zorg teweeg. Dit is ook voor de instellingen die zich in Den Haag en omstreken bezighouden met seksuele gezondheid één van de grote uitdagingen.

Problemen die deze organisaties aankaarten zijn seksueel overdraagbare aandoeningen, hiv, alcohol en drugs, seksueel misbruik, discriminatie, relationele en psychische problematiek. Hoe kunnen we met elkaar nu méér problemen voorkomen?

Ook wordt aandacht besteed aan de verschillen in het beleven van seksualiteit in verschillende culturen. In de expositie komen ook vragen naar voren als: Hoe gaan we anno 2017 om met seks? Hoe respecteer je elkaar? Waar voel jij je goed bij? Waarvoor voel je schaamte? En hoe bepaal je je grenzen?

De tentoonstelling is gemaakt door de samenwerkende partners in het Gezonde Seksnetwerk Den Haag. Dit zijn: Centrum 1622, COC Haaglanden, GGD Haaglanden Gezondheidsbevordering en Centrum Seksuele Gezondheid, HIV Vereniging regio Haaglanden – Leiden e.o., Jongeren Informatiepunt (JIP), hiv behandelcentra HagaZiekenhuis en HMC Westeinde, Stichting Rainbow, Mara en Vobis en de landelijke samenwerkingspartner Rutgers.

Vorig artikelDe kinderafdeling staat stil bij Wereld Prematurendag
Volgend artikelZorgverleners wekelijks twee werkdagen kwijt aan administratie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.