Schouw: “Blij met komst EMA en nu vooruit”

Array

Directeur Gerard Schouw van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen vindt het “geweldig nieuws” dat het Europese geneesmiddelenagentschap EMA naar Amsterdam verhuist. “Dit kan een enorme impuls bieden aan de R&D-activiteiten van de sector en daarmee ons land als wereldspeler op het gebied van innovatie op de kaart zetten”, aldus Schouw. Komend voorjaar organiseert de Vereniging een internationale top rond het vestigingsklimaat voor geneesmiddelenbedrijven in ons land.

De Vereniging heeft zich ingezet voor de Nederlandse lobby om EMA naar Amsterdam te halen.  “We hadden van meet af aan hele sterke kaarten. Nederland is bij uitstek een toonaangevend kennisland met veel slimme mensen. We hebben een uitstekende technologische en fysieke infrastructuur. Het is niet voor niets dat de meeste EMA-medewerkers aan Amsterdam de voorkeur gaven. Door de komst van EMA naar Nederland zullen ook veel farmaceutische bedrijven overwegen om meer R&D-activiteiten in ons land te ontplooien. Omdat weinig sectoren zo veel investeren in onderzoek en ontwikkeling als de farmacie kan dat de internationale reputatie van Nederland als koploper op het gebied van innovatie verder versterken.”

Lobbysucces

Volgens Gerard Schouw is dit lobbysucces in belangrijke mate te danken aan oud-minister Edith Schippers en bestuursvoorzitter Wouter Bos van het VUmc. “In Nederland krijgt het debat over met name de prijs van geneesmiddelen de laatste tijd soms harde trekken. Nu laten we zien dat we ook heel goed samen kunnen werken. Ik hoop dat de komst van EMA naar ons land ook leidt tot een meer productieve en constructieve dialoog tussen alle betrokkenen in de zorg. Wat mij betreft smaakt dit naar meer.”

Top

De Vereniging wil komend voorjaar een top organiseren voor geneesmiddelenbedrijven rond het vestigings- en innovatieklimaat van ons land. “Iedereen in onze sector kijkt nu naar Nederland. Daar willen we natuurlijk op inspelen. Wanneer EMA verhuist naar Nederland zal dat ook veel  geneesmiddelenbedrijven nieuwsgierig maken waarom ons land zo’n ideale bestemming is.”

De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen is een brancheorganisatie voor 44 in Nederland actieve geneesmiddelenbedrijven.

Bron: Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen