Internationale waardering voor Nederlandse registratie uitkomsten pancreaschirurgie

In de eerste wetenschappelijke publicatie van de Dutch Pancreatic Cancer Audit worden de resultaten gerapporteerd van bijna tweeduizend pancreas operaties die gedurende twee jaar in Nederland zijn verricht. In een begeleidend stuk schrijft editor Mark Callery (Boston) dat de Nederlandse resultaten en het kwaliteitsaudit systeem bewonderenswaardig zijn.

De kwaliteit en nauwkeurigheid van de geregistreerde gegevens was hoog. De resultaten na pancreasoperaties in Nederland waren in vergelijking met andere internationale studies goed te noemen (sterfte 3.6%, ernstige complicaties 27%, opnameduur 11 dagen). De geregistreerde gegevens zullen in de toekomst worden gebruikt om de zorg rondom pancreasoperaties verder te verbeteren.

De Dutch Pancreatic Cancer Group lanceerde in 2014 de Dutch Pancreatic Cancer Audit (DPCA) in samenwerking met de Dutch Institute for Clinical Auditing (DICA). Chirurgen registreren in de DPCA de uitkomsten van pancreasoperaties in Nederland, oa voor alvleesklierkanker. Welke gegevens geregistreerd worden, is gebaseerd op een grondig literatuur onderzoek over 10 jaar waardoor alleen nuttige gegevens geregistreerd worden.

Bron: AMC

Bewaren

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen