FNV: Acties ambulancezorg opgeschort tot 15 januari

Array

De FNV schort alle acties in de ambulancezorg op tot 15 januari. Minister Bruno Bruins kwam in een gesprek vanmorgen met betrokken partijen tegemoet aan alle eisen die de FNV had gesteld.

De minister zegde toe meer sturing te gaan geven aan de Regionale Overlegorganen Acute Zorg (ROAZ). Dit samenwerkingsverband van ziekenhuizen en ambulancediensten moet zorgen voor de instroom van verpleegkundigen voor op de ambulances. Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: ‘De minister gaat meer druk uitoefenen. Dat was een belangrijke eis van ons. Het is cruciaal dat er meer werknemers komen voor de bemensing van de ambulances.’

Extra budgetten

Ook stelt de minister extra budgetten beschikbaar. Er komt een bedrag van 10 miljoen euro structureel per jaar voor het opleiden en de instroom van nieuwe mensen. In 2018 komt er eenmalig 5,7 miljoen beschikbaar voor een extra capaciteitsbehoefte die voortkomt uit het in bedrijf nemen van 20 extra ambulances. Tenslotte bepaalt de Nationale Zorg Autoriteit (NZA) dat ziektekostenverzekeraars verplicht 13,5 miljoen extra per jaar aan loonkosten voor ambulancepersoneel moeten besteden.

Acties opschorten

Seifert: ‘Dit is een goed pakket. Wij spreken in de komende tijd met werkgevers over de exacte besteding van de loonkosten, onder leiding van een extern voorzitter. We schorten onze acties op tot na die gesprekken.’

De cao-partijen komen bij elkaar op 14 december en op 15 januari.

Bron: FNV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen