GroenLinks wil noodplan zorgpersoneel

Array

Bijna één op de zes zorgprofessionals krijgt te maken met burn-outklachten. Meer dan de helft van alle verpleegkundigen en verzorgenden ervaart de werkdruk als veel te hoog. En maar liefst 62 procent van de medewerkers op de vloer draait extra diensten. Het zorgpersoneel trok al vaker aan de bel en ook wat GroenLinks betreft staan alle signalen op rood. Daarom moet het kabinet met een noodplan zorgpersoneel komen.

Allereerst moet de werkdruk omlaag. Door te stoppen met onnodige administratie en alleen op hoofdlijnen te rapporteren waardoor zorgprofessionals meer tijd over houden voor patiënten. Daarnaast is er meer tijd en geld voor personeelsontwikkeling nodig. Nu vindt bijscholing vaak plaats in de eigen tijd met onvoldoende budget. Ook moet het salaris omhoog voor verpleegkundigen en verzorgenden.
In 2025 hebben we 125 000 verpleegkundigen en verzorgenden te weinig. Wat GroenLinks betreft is het noodzakelijk om werken in de zorg weer aantrekkelijk te maken om het enorme tekort op te lossen.
Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet: “Zorgprofessionals zijn de stille motor van onze samenleving. Dag en nacht, 365 dagen per jaar staan zij klaar om zorg te verlenen. Ze werken zich een slag in de rondte en klagen nooit. Maar ze staan onder grote druk. De werkdruk is te hoog, ze verdienen niet genoeg en ze houden veel te weinig tijd over voor hun patiënten. Het is de hoogste tijd dat het kabinet deze mensen de waardering geeft die ze verdienen. Daarom vraag ik de verschillende ministers vandaag met een noodplan voor het zorgpersoneel te komen.”
Bron: GroenLinks
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen