17% van de verzekerden maakt 80% van de kosten in de Zvw

0
1101
Stethoscope and money
Vektis Intelligence publiceert nieuwe inzichten over zorg in gemeentes: 17% van de verzekerden maakt 80% van de kosten in de Zvw

In 2016 maakten gemiddeld 17% van de verzekerden 80% van de kosten in de Zorgverzekeringswet (Zvw). Dat blijkt uit nieuwe, door Vektis Intelligence gepubliceerde cijfers over zorg in gemeentes en per gemeente. In de gemeente Boekel (Noord-Brabant) maken14% van de verzekerden 80% van de kosten. In de gemeente Roerdalen (Limburg) ligt dat percentage hoger, namelijk op 20%.

 

Andere inzichten:

·         Van elke10.000 verzekerden maakten in 2016 ongeveer 214 ouderen gebruik van de Wmo. In 6 gemeentes waren dat er meer dan 600 en in 2 andere gemeentes minder dan 100.

·         Gemiddeld maken in 2016 per 10.000 verzekerden (op basis van alle leeftijdsklassen) 255 ouderen gebruik van wijkverpleging. In 18 gemeentes zijn er meer dan 400 ouderen per 10.000 verzekerden die wijkverpleging ontvangen. In 3 gemeentes zijn het er minder dan 150.

Ga naar de website voor alle inzichten over gemeenten.

Actuele zorginzichten


Vektis Intelligence bracht de feiten en cijfers over zorg in gemeentes al eerder in kaart, voor het laatst in mei 2017. Met de analyse van nu zijn die inzichten geactualiseerd. Naast de publicatie van vandaag brengt Vektis Intelligence meer zorgthema’s breed in beeld. Bijvoorbeeld wijkverpleging, huisartsenzorg, de Wet langdurige zorg, COPD/astma, fysiotherapie en dure geneesmiddelen. Kijk voor meer informatie op de website van Vektis Intelligence met publieke zorginzichten: www.zorgprismapubliek.nl.

 

Vektis Intelligence wil met dit soort inzichten in de zorg een bijdrage leveren aan de brede maatschappelijke zorgdiscussie en verschillende partijen – zoals zorgverzekeraars, zorgaanbieders, patiëntenorganisaties, overheid en politiek – helpen om de juiste keuzes te maken voor goede zorg.

 

Vektis

Vektis Intelligence is 1 van de 2 labels van Vektis. Vektis Intelligence geeft inzicht in het gebruik van zorg over de gehele breedte, doet betrouwbare uitspraken over het verleden en heden én geeft ramingen over het zorggebruik in de toekomst.

Vektis Streams biedt de zorg bouwstenen en standaarden die nodig zijn om operationele processen slim en efficiënter in te richten. Deze processen leveren waardevolle data op, de brandstof voor Vektis Intelligence.

Bron: Vektis

 

 

Vorig artikelRichtlijnen behandeling borstkanker aangepast na onderzoek Catharina Ziekenhuis
Volgend artikelBeste zorg bij kanker dankzij samenwerking
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.