Nieuwe patiëntbewakingsmonitoren in Röpcke-Zweers Ziekenhuis

De huidige patiëntbewakingsmonitoren van de SEH/observatorium (spoedeisende hulp), IC/CCU (intensive care/hartbewaking) en OK/verkoever zijn vervangen voor de allernieuwste Philips lijn met de IntelliVue X3 transportmodule. Dit is een mobiele patiëntbewakingsmonitor die aangesloten wordt op de patiënt en bij de patiënt blijft, zolang deze bewaakt moet worden. De X3 is geheel nieuw en het Röpcke-Zweers Ziekenhuis heeft de primeur om als is het eerste ziekenhuis in Europa de monitor in te zetten voor patiëntenzorg.

Er is voor deze monitor gekozen omdat de patiënt maar één keer aangesloten hoeft te worden. Dan kan de X3 transportmodule als volwaardige zelfstandige monitor gebruikt worden. Bij overplaatsing kan de mobiele monitor ingeklikt worden in de bedzijdige (vaste) monitoren van de OK, Intensive Care of hartbewaking als dit nodig is. Met de X3 kan zelfs een volledig ECG gemaakt worden. Dit alles is dus mogelijk zonder de patiënt over te hoeven sluiten van de apparatuur van de ene afdeling naar de apparatuur van andere afdeling. De X3 blijft gekoppeld aan de patiënt gedurende de opname, tot bewaking van de vitale functies niet meer nodig is.

PDMS

De voorgaande lijn bewakingsmonitoren was aan vervanging toe. Daarnaast was vernieuwing noodzakelijk voor de aansluiting op het PDMS (patiënt datamanagement systeem) dat in maart 2018 in gebruik wordt genomen. Het PDMS maakt het straks mogelijk om alle vitale meetwaarden van aangesloten apparatuur automatisch op te slaan in het digitale dossier van de patiënt. Hiermee wordt het primaire proces van artsen en verpleegkundigen nog beter ondersteund.

Gonda Lenters, projectleider patiëntenmonitoring: “Wij hebben kwalitatief een enorm goede basis voor huidige werkzaamheden en toekomstige ontwikkelingen. Zoals één van de medewerkers bij een gebruikerstraining lachend zei: “nog even en we werken vanuit huis”. Zover is het nog niet, maar de mogelijkheden zijn gigantisch.”

Bron: Röpcke-Zweers Ziekenhuis

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen