Bartiméus organiseert demo-middagen mobiele telefoons en OrCam MyEye

0
765

Bartiméus organiseert voor mensen die slechtziend of blind zijn op haar ves­ti­ging Deventer demo-middagen over de moge­lijk­he­den van uiteenlopende mo­biele telefoons en het nieuwe hulpmiddel OrCam MyEye.

Bartiméus organiseert op woensdag 17 januari 2018 vanaf 14:00 uur een infomiddag over de mogelijkheden van mobiele telefoons voor mensen die slechtziend of blind zijn. Spe­cia­lis­ten van Bartiméus en leveranciers (WWV en Slechtziend.nl) geven in­for­ma­tie en uitleg over diverse soorten actuele mobiele telefoons, van eenvoudige mo­del­len met beperkte functies  tot modellen met uitgebreide functies. Er is gele­gen­heid voor het stellen van individuele vragen en voor het uitpro­be­ren van de appara­tuur.

Van 15.30 tot 17.30 uur is er speciale gelegenheid voor jongeren om hun vragen te stel­len aan leeftijdsgenoten/ervaringsdeskundigen. Belangstellenden kunnen zich aan­­mel­den via http://bit.ly/devtelefoondemo.
Als mensen zich al hebben opgegeven voor de demomiddag van de  op dezelfde middag (aanmelden daarvoor is niet meer mogelijk!) is dat eenvoudig te combineren met de infomiddag mobiele telefoons.

OrCam MyEye

De OrCam MyEye is een intelligente camera die op een poot van een bril wordt ge­klikt. Het apparaatje leest – als je ze aanwijst – teksten in je omgeving voor: straat­naam­bor­den, etiketten, verpakkingen en teksten in kranten, tijdschriften en beeld­scher­men. Ook herkent de OrCam MyEye – indien geprogrammeerd – gezichten van be­ken­den en van voorwerpen, zoals bankbiljetten en je bankpas.
De OrCam MyEye is eind september 2017 gepresenteerd, is vernieuwend en daar­om ook ent­hou­siast ontvangen. De OrCam MyEye is nu ook verkrijgbaar.
Bartiméus houdt de nieuwste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Daarom wil Bartiméus mensen die blind zijn of slechter gaan zien de gelegenheid geven uit te proberen of de Orcam MyEye iets voor hen is. Een eerste demomiddag was al snel vol, daarom organiseert het expertisecentrum op vrijdag 26 januari 2018, van 13:00 tot 17:00 uur een tweede roadshow. Dan wordt de OrCam MyEye gedemonstreerd en uitgelegd en kun­nen bezoekers vragen stellen en de MyEye zelf uitproberen. De medewerkers van Bartiméus geven daarbij ook advies. Aanmelden voor de OrCam MyEye demo-middag is noodzakelijk en verloopt via http://bit.ly/devorcamdemo.

De demo-middagen worden gehouden op de vestiging van Bartiméus aan de Mr. H.F. de Boerlaan 38a te Deventer, vlakbij de MediaMarkt. Bezoekers die met de auto komen wordt geadviseerd gebruik te maken van par­keergarage Boreel bij de MediaMarkt. Kijk voor de route op http://bit.ly/deventerrout

Vorig artikelTrend: consument wacht steeds langer met overstappen zorgverzekering
Volgend artikelMenzis en UMCG geven invulling aan afspraak voor vijf jaar
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.