Trend: consument wacht steeds langer met overstappen zorgverzekering

0
558

Vuurwerk? Check. Oliebollen? Check. Overstappen van zorgverzekering? Ook dat regelen steeds meer consumenten tussen Kerst en Oud en Nieuw. Sinds 2013 is een duidelijke trend zichtbaar in het percentage dat een nieuwe zorgverzekering pas na de Kerst regelt. In 2013 was dit nog 33,6% van het totaal. Maar in 2016 liep dit percentage op naar 52,5%. Dat blijkt uit gegevens van Independer.

Jongeren wachten het langst

Met name jongeren (18-34 jarigen) wachten lang met overstappen. Vorig jaar stapte van deze groep maar liefst 55,7% pas na Kerst over.

 Kerst: zorgverzekering op je mobiel vergelijken

Over het algemeen vergelijken 18-34-jarigen het meeste mobiel hun zorgverzekering. Maar tijdens 1e Kerstdag zien we een opvallende verschuiving van het gebruik van device om je zorgverzekering te vergelijken en stijgt dit nog verder: van 49,3 naar 54,7%.

Let op: gooi oude schoenen niet weg…

Half november maken zorgverzekeraars hun nieuwe premies en dekkingen voor het nieuwe jaar bekend. Opzeggen van je oude zorgverzekering kan t/m 31 december. Een nieuwe zorgverzekering afsluiten mag t/m 31 januari (en gaat met terugwerkende kracht vanaf 1 januari in). Maar let op: Independer adviseert niet op te zeggen zonder gekeken te hebben of overstappen wel verstandig is.

Vorig artikelVZVZ helpt 67 praktijken met opt-in bij griepprik
Volgend artikelBartiméus organiseert demo-middagen mobiele telefoons en OrCam MyEye
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.