PAMM en Diagnostiek voor U onderzoeken mogelijkheden tot vergaande samenwerking

PAMM en Diagnostiek voor U onderzoeken of er een passend samenwerkingsverband mogelijk is tussen beide organisaties. Doel van de samenwerking is het creëren van meerwaarde voor patiënten, zorgverleners en medewerkers. Daarnaast kan een samenwerking ook efficiencyvoordelen opleveren waardoor zorgkosten verlaagd kunnen worden. 

Zowel Diagnostiek voor U als PAMM heeft een groeiambitie

Een samenwerking tussen de organisaties heeft als voordeel dat het huidige productportfolio voor klanten van beide organisaties verbreed wordt. Hierdoor ontstaat een uniek totaalaanbod van laboratoriumdiagnostiek voor zowel de eerstelijn (huisartsen, verloskundigen en tandartsen), de tweedelijn (ziekenhuizen) als instellingen (verpleeg-, verzorging-, thuiszorginstellingen en privéklinieken). Daarnaast is het door samenwerking mogelijk schaalvergroting te realiseren en daarmee bij te dragen aan de kwaliteit van de zorg tegen een zo scherp mogelijke prijs.

Beide organisaties werken al intensief samen in dezelfde regio en zijn qua dienstverlening complementair aan elkaar. PAMM is het regionale laboratorium voor medische microbiologie en pathologie, Diagnostiek voor U voor klinische chemie. “Zo’n 80% van onze klanten zijn zorgverleners in de eerstelijn (huisartsen en verloskundigen). PAMM werkt grotendeels voor de tweede lijn (regionale ziekenhuizen). We zijn er van overtuigd dat we beide klantgroepen nog beter van dienst kunnen zijn door onze samenwerking te intensiveren”, aldus Jules Keyzer, voorzitter Raad van Bestuur van Diagnostiek voor U.

Meer samenwerking sluit aan bij de wens van het ministerie, de NZa en de zorgverzekeraars om hoogwaardige diagnostiek voor een zo scherp mogelijke prijs aan te bieden. “We onderzoeken op welke terreinen er synergievoordelen te behalen zijn tussen onze organisaties. Maar kijken ook expliciet naar de verschillen die er zijn.”, zo stelt Wim Bruinenberg, bestuurder van PAMM. “Vanuit deze inzichten kunnen we met onze ondernemingsraden, Raden van Toezicht, cliëntenraad en andere relevante partijen in gesprek over passende samenwerkingsmogelijkheden.” 

De komende maanden wordt er door verschillende interne werkgroepen – uit beide organisaties, nader onderzoek gedaan naar de meerwaarde van een intensieve samenwerking en de te verwachten dilemma’s. De resultaten van dit onderzoek worden naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal 2018 aangeboden en daar volgt een besluitvorming op.

Over Diagnostiek voor U

Diagnostiek voor U is een inventieve organisatie voor diagnostisch onderzoek met ruim 150 locaties in de regio Zuid Nederland. Diagnostiek voor U beschikt over een modern laboratorium voor bloed- en urineonderzoek, voor eerstelijns- en tweedelijns zorgverleners. Jaarlijks voert Diagnostiek voor U 5 miljoen labanalyses uit. Naast laboratoriumonderzoeken voert Diagnostiek voor U ook beeldvormende onderzoeken en functieonderzoeken uit. De stichting telt 500 medewerkers.

Over PAMM

PAMM is een toonaangevend centrum voor laboratoriumdiagnostiek op het gebied van pathologie en medische microbiologie in Zuidoost-Brabant. Pamm werkt intensief en structureel samen met o.a. de verschillende ziekenhuizen in de regio, 500 huisartsen, de GGD, zorginstellingen en verloskundigenpraktijken. Dat doen ze met zo’n 250 medewerkers, werkzaam op twee locaties. Een goede diagnose is voor huisartsen en medisch specialisten van cruciaal belang bij het bepalen van de juiste behandeling voor hun patiënten. Beide laboratoria willen het de aanvragers zo gemakkelijk mogelijk maken, door de diagnose snel en nauwkeurig vast te stellen en bijbehorend behandeladvies te geven. Hierbij hebben ze continu aandacht voor kwaliteit en de betaalbaarheid van de zorg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen