Eregalerij in Monitor

0
202

Het Erasmus MC-magazine Monitor heeft een overzicht gemaakt van Erasmus MC-onderzoekers die een ERC Grant in de wacht hebben gesleept.

Creativiteit

De ERC staat voor European Research Council. Deze bevordert excellent wetenschappelijk onderzoek in Europa. De ERC nodigt onderzoekers uit om hun creatieve ideeën aan te dragen, waarna de beste worden beloond met een beurs.

Vlaggenschip

Met een budget van ruim € 13 miljard aan onderzoekssteun is de ERC het vlaggenschip van Horizon 2020.

Hersenen

In het overzicht van Monitor staat onder meer prof. Chris de Zeeuw. De neurowetenschapper ontving voor twee van zijn projecten steun vanuit de ERC, om te onderzoeken waarom de hersenen van de mens zo veel beter presteren dan robots. Het antwoord blijkt verscholen in de wijze waarop onze kleine hersenen functioneren.

Voorspellen

Een andere grantee is prof. Harry de Koning (MGZ). De epidemioloog richt zich met zijn team op de screening van hart- en vaatziekten, wat als een veelbelovende preventiemaatregel wordt beschouwd. De aandacht gaat uit naar de mate van verkalking van de kransslagader van het hart. Volgens de onderzoekers levert die cruciale voorspellende informatie op.

Online

Lees meer over de volledige lijst met onderzoekers en hun projecten in de jongste editie van Monitor (p. 24 – 29). Deze staat nu online.

Bron: Erasmus MC

advertentieEinde Bericht ___________________________________________
DELEN
Vorig artikelWat doe je als je leven plots verandert door een onbegrepen ziekte die je aan bed gebonden maakt?
Volgend artikelVrouwen met borstimplantaat lopen risico op zeldzame vorm van lymfeklierkanker
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.