Eerstelijnsorganisaties Stichting Zorg op Noord en Stichting Boog samen verder als ZONBOOG

Array

Vanaf januari 2018 gaan de eerstelijnsorganisaties Stichting Zorg op Noord en Stichting Boog samen verder als ZONBOOG. Met negen gezondheidscentra, vier apotheken, vier fysiotherapiepraktijken, een logopediepraktijk, een facilitair bedrijf en ICT wordt ZONBOOG in de Rotterdamse regio een stevige zorgpartner die geworteld is in de wijken.

ZONBOOG staat voor uitstekende gezondheidszorg: persoonlijk, dichtbij en onder één dak. We organiseren de eerste lijn en vergroten de samenhang tussen welzijn en zorg, in de wijk en in de regio. Profiterend van elkaars kennis en kunde kunnen de gezondheidscentra de persoonsgerichte zorg waar ZONBOOG voor staat verder ontwikkelen en verbeteren. Bestuurder Puck Fillekes: “In onze gezondheidscentra stemmen we de zorg af op de wijk en de buurt. Dat is belangrijk. Het aantal ouderen neemt toe. Kwetsbare mensen blijven langer thuis wonen. Dan is een huisarts met kennis van de wijk van belang, en ook dat de huisarts, de apotheek, de fysiotherapeut, de wijkverpleegkundige en het sociale team elkaar snel weten te vinden. Mensen kunnen dan snel en goed geholpen worden. Daarom werken in onze gezondheidscentra mensen graag samen voor de beste zorg in de wijk.”

 

ZONBOOG is een aantrekkelijke partner voor samenwerking. De fusie vergroot de ruimte om initiatieven te ontwikkelen. Het verbinden van eerste lijn, tweede lijn en sociaal domein, zowel in de wijk en als in de regio, is een van de belangrijke thema’s waar ZONBOOG zich sterk voor maakt. Een ander belangrijk thema voor 2018 is het versterken van de zorg voor kwetsbare ouderen.

 

De ruim 65.000 patiënten van ZONBOOG kunnen blijven rekenen op de zorg die zij gewend zijn. Wel zien zij straks op hun gezondheidscentrum het nieuwe ZONBOOG-logo verschijnen. De negen gezondheidscentra van ZONBOOG zijn Ommoord, Nieuwe Westen, Oosterflank, Rotterdam Noord, Nesselande, Berkel & Rodenrijs, De Volgerlanden, Zuiderkroon en Beverwaard.

Alles over de nieuwe organisatie is te vinden op zonboog.nl.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen