Geslaagde oliebollenactie in Meander voor bedfiets

De decemberactie van de Vrienden voor Meander is méér dan geslaagd. Met de verkoop van oliebollen werd een nettobedrag van 8.705 euro opgehaald. Genoeg voor de aanschaf van een bedfiets en voor nog een extraatje: een scherm met fietsroutes voor extra uitdaging en afleiding.

Een speciale bedfiets met motorische trapondersteuning kost 7.500 euro en is bedoeld voor patiënten die lang in het ziekenhuis liggen. Omdat ze vaak niet fit genoeg zijn om uit bed te komen, kunnen ze de pedalen in liggende positie met hun voeten bedienen. Het bewegen draagt bij aan hun herstel. Bij de bedfiets zal een digitaal scherm komen dat een bepaalde route laat zien. Daarop kan de patiënt op zijn eigen snelheid bijvoorbeeld een rondje Amersfoort fietsen.

De oliebollenactie is mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers, Patisserie van Gent en diverse sponsors. De verkoop heeft plaatsgevonden in een kraam naast de grote kerstboom in de Laan van Meander Medisch Centrum. De Vrienden van Meander zetten zich met diverse fondsenwervende acties in voor projecten gericht op het welzijn van patiënten en bezoekers. In de afgelopen jaren zijn al vele doelen behaald, zoals groen, kunst, speelplekken, bedbanken en prettige inrichting en aankleding van afdelingen.

Bron: Meander MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen