Het Spaarne Gasthuis doneert ‘oude’ bedden aan Urgenta

0
844

Het Spaarne Gasthuis heeft 45 oude bedden gedoneerd aan Stichting Werkgroep Urgenta. Dit is een vrijwilligersorganisatie die zich onder andere inzet voor ziekenhuizen in Moldavië. Het Spaarne Gasthuis begint 2018 met een goede daad.

Voor wie zijn de bedden precies bedoeld?

De bedden gaan, via de vrijwilligersorganisatie Stichting Werkgroep Urgenta, naar een streekziekenhuis in de plaats Hincesti in Moldavië. Ze zijn bedoeld voor de afdeling waar spoedpatiënten worden opgenomen. Die liggen daar nu nog op bedden van ongeveer 50 jaar oud. Alle bedden die er nu staan worden vervangen door die van het Spaarne Gasthuis.

George Hille is coördinator van Stichting Werkgroep Urgenta. Hij doet een deel van het voorbereidend werk in Moldavië en in Nederland en is blij met de gedoneerde bedden: “We zien het als een kerstgeschenk! De bedden zijn heel hard nodig. We hopen ze in maart in het ziekenhuis in Moldavië te plaatsen.”

Een tweede leven

Het Spaarne Gasthuis zet zich graag in voor de minderbedeelden. Jeroen Veenstra, teamleider schoonmaak in het Spaarne Gasthuis is blij dat de bedden een tweede leven krijgen: “We vinden duurzaamheid in het ziekenhuis heel belangrijk. Door de bedden niet weg te gooien, maar te doneren helpen we andere ziekenhuizen hun patiënten te voorzien van goede zorg. En dat begint bij goede spullen.”

Over Stichting Werkgroep Urgenta

Stichting Werkgroep Urgenta zet zich in voor ziekenhuizen in Moldavië. Via schenkingen van diverse ziekenhuizen in Nederland is zij in staat gebruikte apparatuur een nieuw leven in te blazen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om couveuses, operatietafels en sterilisatieapparatuur. De ziekenhuizen die afhankelijk zijn van de stichting, laten regelmatig weten wat zij nog nodig hebben.

Bron: Spaarne Gasthuis

Vorig artikelBianca Verburg nieuwe Algemeen Directeur Beter Horen
Volgend artikelGeslaagde oliebollenactie in Meander voor bedfiets
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.