Alternatieve behandeling Q-koorts niet zonder risico’s

Chantal Bleeker, Internist en hoofd van het Radboudumc Expertisecentrum voor Q-koorts waarschuwt voor risico’s bij alternatieve behandelmethode Q-koortsvermoeidheidssyndroom. Op zaterdag 13 januari werd bekend dat een aantal patiënten zich hebben aangemeld voor deze alternatieve behandeling die niet zonder risico’s is.

Chantal Bleeker: “Ik kan me goed voorstellen dat patiënten met het Q-koortsvermoeidheidssyndroom zoeken naar alternatieven wanneer de behandeling die het Radboudumc Expertisecentrum biedt niet aanslaat.”

Toch raad zij patiënten deze behandeling af. Zo is het bewaren van bloed onder niet- gecontroleerde omstandigheden zeer risicovol. Daardoor kan bijvoorbeeld bloedvergiftiging ontstaan. Ook bestaat het gevaar dat bloedmonsters worden verwisseld waardoor mensen het bloed van iemand anders ingespoten krijgen.

Kijk ook naar de nieuwsuitzending van omroep Gelderland voor een interview met Chantal Bleeker over deze behandelmethode. https://www.omroepgelderland.nl/media/22868/Waarschuwing-voor-levensgevaarlijke-behandeling-Q-koorts

Bron: Radboudumc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen