Artificial intelligence gaat hartaanval sneller ontdekken op alarmcentrale

0
726

Een kunstmatige intelligentie helpt op het alarmnummer in Kopenhagen om symptomen van hartaanvallen te herkennen. Dat blijkt uit een bericht op Fast Company. De artificial intelligence is ontwikkeld door de gelijknamige startup Corti.

Corti luistert mee tijdens gesprekken voor noodhulp en maakt er een transcriptie van. Tegelijkertijd zoekt de artificial intelligence (AI) naar hints die wijzen op een mogelijke hartaanval.

De AI speurt ook naar geluiden die aan een hartaanval gekoppeld kunnen worden. Wordt een hartaanval geconstateerd, dan ontvangt de medewerker van de alarmcentrale een waarschuwing.

Centralisten van de alarmcentrale herkennen in 73 procent van de gevallen een hartaanval op basis van de symptomen aan de telefoon. Volgens de makers van Corti kan de artificial intelligence in 95 procent van de gevallen de juiste conclusie trekken. Een breder onderzoek wordt op het moment uitgevoerd. Op het moment wordt Corti alleen ingezet in Kopenhagen. Corti wil binnenkort de Amerikaanse markt betreden met dit systeem.

Via Nu.nl

 

 

Vorig artikelVeilig in bad bevallen in het ziekenhuis
Volgend artikelInperking gebruik gadolinium-contrastmiddelen bij MRI-scans
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.