Erasmus MC krijgt hoogste kredietrating

Array

Eerste UMC in Nederland met AAA-status
Het Erasmus MC heeft  de hoogste kredietrating gekregen die er is, namelijk de ‘triple A-status’. Kredietbeoordelaar Fitch geeft hierbij aan dat Erasmus MC een stabiele en zeer solide organisatie is. Het Erasmus MC is het eerste UMC in Nederland met een gepubliceerde rating.

Een triple-A rating is het hoogst mogelijke ‘rapportcijfer’ dat er bestaat op dit gebied. Anderen met een AAA-rating zijn bijvoorbeeld de Nederlandse Staat en de Waarborgfondsen. Een rating geeft de financiële sterkte weer van een organisatie, waardoor zakenpartners bijvoorbeeld een inzicht krijgen in bijvoorbeeld hoe groot de kans is op wanbetaling als ze  met de organisatie in zee gaan. Er bestaan 10 mogelijke ratings van AAA tot D. Bij de laagste, D kan het bedrijf niet aan zijn betaalverplichtingen voldoen.

Een rating agency beoordeelt een periode van enkele jaren voor de toets. Daarbij kijken ze naar financiële factoren maar ook naar ziekteverzuim de toekomstverwachtingen en de kwaliteit van bestuur en management. De Rabobank heeft het Erasmus MC bijgestaan tijdens het rating proces.

Met de AAA rating kan het  Erasmus MC goedkoper financiering aantrekken en is zij minder afhankelijk van de banken. Met de rating kan Erasmus MC namelijk direct geld  aantrekken bij verzekeraars en vermogensbeheerders. Hiermee levert het Erasmus MC een bijdrage om de kosten van de gezondheidszorg betaalbaar te houden.

De Raad van Bestuur is blij met de beoordeling. ,,Het is voor het Erasmus MC een enerverende periode, met veel veranderingen en financiële uitdagingen. We hebben een heel nieuw ziekenhuis gebouwd dat net is opgeleverd en binnenkort trekken we erin. De rating is voor ons een bevestiging dat we een goed financieel beleid voeren en dat we uitstekend zijn voorbereid op de toekomst’’, aldus RvB-lid David Voetelink. 

Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen