Franciscus Gasthuis & Vlietland gaat samenwerking aan met Het Kleine Helden Huis

Het Kleine Helden Huis biedt alle nazorg voor te vroeg geboren kinderen onder een dak. Dit in een rustige, veilige en niet klinische omgeving. Ingericht als huiskamerconcept en dat is uniek in Nederland. Het Kleine Helden Huis is gevestigd aan de Oostzeedijk in Rotterdam.

Voor de zorg betekent dit dat kinderen, die te vroeg geboren zijn, voor nazorg naar het Kleine Helden Huis worden doorverwezen. Een aantal medici en paramedici van Franciscus Gasthuis & Vlietland, bijv. een kinderarts, fysiotherapeut of logopedist, gaat spreekuren houden in Het Kleine Helden Huis. Op zondag 28 januari wordt het Kleine Helden Huis officieel geopend door Antoinette Laan, Tweede Kamerlid, en gaan de eerste spreekuren plaatsvinden.

Het initiatief is mede bedacht door Angelique Haringsma, kinderarts neonatoloog. Angelique Haringsma over de meerwaarde van Het Kleine Helden Huis: “Na een bewogen periode in het ziekenhuis is het juist heel belangrijk dat de prematuren en het gezin in een rustige omgeving nazorg kunnen krijgen. Het verschil maken voor het hele gezin. Dat is waar we ons vol voor in gaan zetten. We zijn dankbaar dat we zoveel steun van verschillende (zorg)organisaties hebben gekregen bij het opzetten van Het Kleine Helden Huis. Zonder die steun hadden wij dit niet kunnen bereiken.”

Voor meer informatie over Het Kleine Helden Huis kunt u terecht op www.hetkleineheldenhuis.nl.

Bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen