Zoek de warmte op en vier Carnaval binnen

Carnavalvierders in het zuiden van het land moeten alert zijn voor bevriezing van oren, vingers en tenen door de aanhoudende kou in de komende dagen. Het advies is dan ook om het feest binnen te vieren en eenmaal buiten vooral in beweging te blijven en warme kleren aan te trekken. De buitentemperatuur zakt komend weekeinde onder nul. In verschillende Limburgse en Brabantse steden is carnaval een typisch buitenfeest. Door het gebruik van alcohol zetten bloedvaten uit en verliest het lichaam veel warmte terwijl de huid toch warm aanvoelt.

Buiten hossen en springen kan niet heel veel kwaad maar even de kroeg uit om op een bankje uit te rusten, veroorzaakt onderkoeling zonder dat je het merkt. Vier carnaval vooral binnen. Ga je toch naar buiten, doe handschoenen, dikke jas en warme sokken aan en zet een muts op.

Drankgebruik kan de carnaval enorm verzieken. Houd daarom carnaval fris! Veel jongeren én volwassenen zijn van mening dat bij carnaval een biertje hoort. Niets mis mee voor jongeren vanaf 16 jaar, zolang het bij één of enkele biertjes blijft. Jongeren onder de 16 jaar kunnen beter geen alcohol drinken. Zij zijn namelijk extra gevoelig voor alcohol. Het verstoort onder andere de ontwikkeling van de hersenen, die dan nog volop in de groei zijn. De gevolgen zijn niet kinderachtig.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen