Mylan brengt Glatirameeracetaat 20 mg/ml en 40 mg/ml op de Nederlandse markt

Eerste glatirameer-alternatief  20 mg/ml en 40 mg/ml

Mylan B.V. brengt het product Glatirameeracetaat 20 mg/ml en 40mg/ml per februari 2018 op de Nederlandse markt. De injectie is het eerste glatirameer-alternatiefin 20 mg/ml en 40mg/ml, geïndiceerd voor de behandeling van patiënten met een vorm van RRMS. 2 

De lancering volgt na goedkeuring van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen om de Glatirameeracetaat Mylan injecties op de Nederlandse markt te mogen brengen. Uit klinisch onderzoek blijkt dat Glatirameeracetaat van Mylan equivalent is aan het originele merkgeneesmiddel wat betreft effectiviteit, veiligheidsprofiel en verdraagzaamheid.3

Samenwerking met Synthon

Mylan werkt in deze introductie samen met de Nederlandse organisatie Synthon, een multinational die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en fabricage van generieke, biologische en innovatieve geneesmiddelen. Synthon is de ontwikkelaar en fabrikant van Glatirameeracetaat voor Mylan. Mylan heeft de exclusieve rechten voor distributie en levering van de producten voor Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, België, Italië, Groot Brittannië, Ierland, Zwitserland, Griekenland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Cyprus, Malta en Nederland.

Over Mylan

Mylan is een wereldwijd opererend farmaceutisch bedrijf, toegewijd aan het stellen van nieuwe standaarden in gezondheidszorg. We werken wereldwijd samen om de 7 miljard mensen toegang te geven tot hoogwaardige geneesmiddelen. Mylan biedt een groeiend portfolio van meer dan 7.500 producten over de gehele wereld, waaronder antiretrovirale therapieën waar circa 50% van de mensen die worden behandeld voor HIV/AIDS op vertrouwen. De producten zijn in meer dan 165 landen verkrijgbaar en we zijn één van de grootste producenten ter wereld van actieve farmaceutische ingrediënten. Ieder van onze 35.000 werknemers is toegewijd aan het creëren van een betere gezondheidszorg voor een betere wereld, één persoon tegelijk. Lees meer op www.mylan.nl.

  1. Copaxone® is een geregistreerd handelsmerk van Teva Pharmaceutical Industries Limited
  2. SmPC Glatirameeracetaat
  3. Cohen J et al. JAMA Neurol. 2015;72(12):1433-1441

Bron: Mylan

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen