Diakonessenhuis investeert miljoenen in renovatie

Het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn heeft een financiering afgesloten voor 75 miljoen euro. Samen met financiering uit eigen middelen investeert het ziekenhuis de komende vier tot vijf jaar in totaal voor 185 miljoen euro. De financiering van €75 miljoen wordt besteed aan renovaties en nieuwbouw, voornamelijk op de locatie Utrecht. Daar was al een deel gerenoveerd, het overige deel volgt nu. Tijdens de verbouwing blijft het ziekenhuis gewoon open en goed bereikbaar voor zowel openbaar als eigen vervoer.

Nog dit jaar vernieuwt het ziekenhuis een van de negen operatiekamers in Utrecht en opent een Gezondheidshuis op het eigen terrein. Komende jaren volgen onder meer nieuwe poliklinieken oogheelkunde en neurologie, nieuwe voorzieningen voor de afdeling cardiologie, een Stiltecentrum, een nieuw centrum voor Vrouw&Kind, een nieuwe parkeergarage en overige poliklinieken en kantoorruimten. De renovatie is steeds in een ander deel van het ziekenhuis, waardoor alle afdelingen gewoon open kunnen blijven.

De eigen middelen gebruikt het ziekenhuis voor reguliere investering in medische apparatuur en groot onderhoud van de gebouwen en inventaris op alle drie locaties.

John Taks, voorzitter Raad van Bestuur: “Wij zijn heel blij om komende jaren te investeren in het ziekenhuis dat we al bijna 175 jaar zijn voor de stad en regio Utrecht. We hebben al een lange geschiedenis met generaties van families patiënten en medewerkers. We blijven ons vernieuwen en innoveren en hebben ook een mooie toekomst samen, waarin we het Diakonessenhuis Dichtbij blijven voor jong en oud”.

De financiering van 75 miljoen euro wordt verstrekt door de Rabobank en de BNG Bank.

Het Diakonessenhuis heeft drie locaties. Op alle drie vinden renovaties en investeringen plaats. Op de locatie Utrecht vindt acute en complexe zorg voor stad en streek plaats: spoedeisende hulp, een OK-complex, intensive care, eerste hart hulp en diagnostiek. In Zeist is de niet spoedeisende, laag-complexe zorg: planbare chirurgie zoals liesbreuken, geriatrie en chronische zorg. In Doorn zijn de poliklinische voorzieningen, zoals radiologie.

Over het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn

Het Diakonessenhuis is al bijna 175 jaar hét stad- en streekziekenhuis in Utrecht, Zeist en Doorn. Ruim 2700 medewerkers, onder wie ruim 200 medisch specialisten, zetten zich dagelijks in om patiënten ‘de beste zorg dichtbij’ te bieden. Kwalitatief hoogwaardige en persoonlijke zorg in een prettige omgeving staan voorop. Het Diakonessenhuis ontvangt jaarlijks erkenningen, is een erkend opleidingsziekenhuis en verricht diverse (wetenschappelijke) onderzoeken. Jaarlijks bezoeken zo’n 396.000 mensen de poliklinieken, worden ongeveer 23.250 patiënten voor een of meerdere dagen opgenomen en vinden er ongeveer 23.900 dagverplegingen plaats.

Bron: Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen