Zoutarm en toch lekker eten?

Array
Zoutarm en toch lekker eten?  Het Jeroen Bosch Ziekenhuis laat zien hoe!

De ongezouten waarheid is dat we te veel zout eten; gemiddeld 9 gram per dag, terwijl 6 gram wordt aanbevolen. En dat is slecht voor onze nieren. Maar hoe kun je zoutarm, en toch smaakvol eten op tafel zetten? Onze keuken en de afdeling Diëtetiek laten het je proeven. 6, 7 en 8 maart staan zij tussen 10.00 en 15.00 uur op de Boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, met zelfgemaakt zoutarm brood en heerlijk zoutarm beleg.

Ook geven ze tips hoe je thuis smaakvol kunt koken met minder zout. Onze diëtisten kunnen al je vragen over zout beantwoorden. Patiënten die in het ziekenhuis liggen, ontvangen voorlichting en een zoutarme snack op bed. En Sodexo, het bezoekersrestaurant van het ziekenhuis, serveert speciale gerechten met minder zout.

Bovenstaande acties zijn onderdeel van de Restaurant Driedaagse, een initiatief van de Nierstichting. Verschillende Nederlandse restaurants koken op 6, 7 en 8 maart met minder zout. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis sluit zich daar als enige ziekenhuis bij aan. Door minder zout te eten, beschermen we onze nieren, verlagen we onze bloeddruk, en kunnen medicijnen beter hun werk doen.

Benieuwd hoeveel zout jij op een dag binnenkrijgt? Doe de test op www.zoutmeter.com.

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen