Nieuwe techniek TruClear in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis

Array

De vakgroep Gynaecologie is per 1 januari gestart met een nieuwe techniek, TruClear, waarbij grotere poliepen en vleesbomen uit de baarmoederholte worden verwijderd tijdens een kijkoperatie. De techniek is een combinatie van een scheerapparaatje en een stofzuigertje dat poliepen en andere afwijkingen in de baarmoederholte ‘afscheert en wegzuigt’. Hierdoor gaat de behandeling sneller en blijven er geen resten achter in de baarmoeder.

Gynaecoloog Krista Stibbe: “Het apparaat is speciaal ontworpen om de baarmoederwand te beschermen, de behandeling is daardoor minder pijnlijk. Er is geen narcose of verdoving nodig, de behandeling vindt plaats op de poli/behandelkamer. Dit betekent voor de patiënt: kort verblijf in het ziekenhuis en sneller herstel. Op de polikliniek Gynaecologie kan deze ingreep altijd binnen 2 weken plaatsvinden.”

Stibbe is sinds 1 december begonnen binnen de vakgroep. Ze heeft haar opleiding tot gynaecologie in Groningen en Twente gevolgd. Haar aandachtsgebied is goedaardige vrouwenziekten en kijkbuisoperaties van de baarmoeder en eierstokken. Stibbe heeft vanuit haar opleiding goede ervaring met TruClear.

Korte OK wachttijden

Voor enkele gynaecologische behandelingen bedraagt de wachttijd in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis slechts 2-3 weken. Sterilisatie van de vrouw kan bijvoorbeeld al binnen 2 weken. Wil je meer weten over TruClear, sterilisatie of andere behandelingen? Kijk dan eens op de website van de beroepsvereniging via www.degynaecoloog.nl.

Bron: Röpcke-Zweers Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen