Heb geduld bij letselschade

Array

Bij een medische eindtoestand bij letselschade, bijvoorbeeld door een ongeluk of bedrijfsongeval, wordt er vastgesteld wat de blijvende gevolgen zijn van het letsel dat je hebt opgelopen. Het kan zijn dat je volledig bent genezen, maar het kan ook zijn dat je er blijvende fysieke of psychische klachten aan overhoudt. Dit vraagt om veel geduld, want niet alle klachten zijn direct duidelijk.

Het lastige bij elke afzonderlijke letselschadezaak is dat die pas kan worden afgerond als er een medische eindsituatie is. Een medische eindtoestand wordt bereikt als je bent genezen of als een arts aangeeft dat er geen verbeteringen te verwachten zijn. De definitieve schadevergoeding kan alleen worden vastgesteld als honderd procent duidelijk is wat de gevolgen op zowel lichamelijk als psychisch vlak zijn. Daar gaat tijd overheen, in sommige gevallen zelfs jaren.

Waarom kan dit zo lang duren? De gevolgen van een ongeluk of ongeval zijn in de meeste gevallen niet direct duidelijk. Bepaald letsel komt niet direct aan het licht. Het kan zijn dat het lijkt mee te vallen, maar dat je medische situatie plotseling verergert. Te denken valt aan rsi letselschade, plotselinge ernstige whiplash klachten, slecht zicht aan een oog dat toeneemt of toenemende pijn- en concentratieklachten.

Houd dus rekening met een doorlooptijd. Letselschadezaken zijn ingewikkeld, waardoor het definitieve bedrag van de schadevergoeding pas later kan worden vastgesteld. Dit betekent uiteraard niet dat je alles uit eigen zak moet betalen. Een letselschade advocaat kan ervoor zorgen dat je al in een vroeg stadium een voorschot krijgt. Dit is belangrijk, want zo voorkom je dat je in de financiële problemen komt.

Het kan zijn dat een verzekeraar in een letselschadezaak de schade wil afkopen voordat de medische eindsituatie is bereikt. Je krijgt dan als slachtoffer een aanzienlijk bedrag waarmee alle schade in één keer wordt afgekocht. Ook al is de verleiding groot om hiermee akkoord te gaan, is het verstandig om dit niet te doen. Na afronding van een letselschadezaak kunnen gemaakte kosten namelijk niet meer als schadevergoeding worden opgevoerd. Deze zullen dan uit eigen zak betaald moeten worden en dit wil je uiteraard voorkomen.

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen