Nieuwe bestuursleden voor de SKGZ: Cornelie van Bergenhenegouwen en Kees Erends

Array

Op 7 maart treden twee nieuwe bestuursleden aan bij de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ). Drs. Cornelie van Bergenhenegouwen is de nieuwe secretaris en drs. Kees Erends de nieuwe penningmeester.
Zij vervangen respectievelijk mr. Emilie Aberson en ir. Theo van Brunschot die hun maximale zittingstermijn volbrachten. Beide nieuwe bestuurders hebben ervaring met zorgverzekeringen.

Cornelie van Bergenhenegouwen


Van Bergenhenegouwen studeerde Bedrijfskunde. Zij werkte bij de Sociale Verzekeringsbank en REAAL Verzekeringen en was lid en voorzitter van de Raad van Toezicht van Zorginstelling SHDH, en voorzitter van de Commissie van Advies bij de Stichting Toetsing Verzekeraars.
Van Bergenhenegouwen stuurt graag op de vernieuwing die de continue veranderende omgeving vraagt. Ze is ondernemend, verbindend en heeft een heldere visie op klantgerichtheid en communicatie.
Cornelie van Bergenhenegouwen: ‘In de functie van secretaris bouw ik graag mee aan een krachtige profilering, klantgerichtheid en het op tijd anticiperen op verandering.
Als een van de belangrijkste doelen van SKGZ zie ik het toevoegen van waarde met goede voorlichting en bemiddeling op een kwalitatieve en efficiënte wijze om daarmee bij te dragen aan een betere zorg in Nederland.’

Kees Erends
Kees Erends studeerde geneeskunde en deed de huisartsenopleiding. Hij werkte twaalf jaar als huisarts. Erends bekleedde ook functies bij Zilveren Kruis Achmea waaronder medisch adviseur, hoofd zorgbeleid & projecten en directeur zorg Achmea.
Erends is lid Raad van Bestuur (COO) bij de ’s Heeren Loo zorggroep. Hij was tevens actief als toezichthouder en bestuurder bij lokale overheden en belangenorganisaties zoals de Nederlandse Transplantatiestichting en het landelijk centrum voor vroegkinderlijke traumatisering (LCVT).
Kees Erends: ‘Ik wil er op toezien dat de medewerkers van de SKGZ hun werk goed kunnen doen in een gezonde werkomgeving. Specifiek richt ik mij op de financiële bedrijfsvoering.
Daarnaast wil ik mij inzetten voor een goede behartiging van de belangen van verzekerden, én oog hebben voor een gezonde bedrijfsvoering van de verzekeraars.’

Over de SKGZ

De Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) staat voor een onpartijdige en deskundige behandeling van klachten van consumenten over hun ziektekostenverzekeraar.
De dienstverlening van de SKGZ bestaat uit voorlichting, bemiddeling door de Ombudsman Zorgverzekeringen en bindend advies door de Geschillencommissie Zorgverzekeringen.
De SKGZ is door de ministers van Financiën, en Volksgezondheid, Welzijn en Sport aangewezen als geschilleninstantie voor de ziektekostenverzekeringen. Alle ziektekostenverzekeraars in Nederland zijn bij de SKGZ aangesloten.

Bron: SKGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen