Bloedsuikerwaarden niet monitoren tijdens operatie

Array

Bij patiënten zonder diabetes die geopereerd worden in dagbehandeling of een grote gynaecologische operatie ondergaan, is het niet nodig om bloedsuikerwaarden te monitoren. De korte stijging van de bloedsuikerspiegel tijdens de ingreep leidt namelijk niet tot complicaties na de operatie. Het heeft geen zin om patiënten die we?l diabetes hebben, continu de bloedsuikerspiegel te registreren. Dat leidt niet tot een betere regulatie van de hun suikerhuishouding dan het elk uur meten van de bloedsuikerspiegel.Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het proefschrift van Polderman.

Haar onderzoek bestond uit twee delen: het vo?o?rkomen van een te hoge bloedsuikerspiegel tijdens operaties en de verschillende aspecten van de behandeling van een te hoge bloedsuikerspiegel bij patiënten met diabetes die geopereerd worden. De volgende vragen stonden centraal: moeten we tijdens en kort na de operatie bloedsuikerwaarden monitoren om een te hoge spiegel te kunnen vaststellen en behandelen? Leidt extra controle van de bloedsuikerwaarden tot betere regulatie van de bloedsuikerspiegel? Hoe kunnen we de behandeling van patiënten met diabetes in de periode van de operatie optimaliseren?

Daarnaast onderzocht de promovenda hoe de behandeling van patiënten met diabetes in de periode van de operatie beter kan.

Jorinde Polderman: ‘Perioperative hyperglycaemia and its treatment in patients with diabetes mellitus’.

Promotores: prof. dr. B. Preckel, prof. dr. M.W. Hollmann

Co-promotores: dr. J. Hermanides, prof. dr. J.H. de Vries
Plaats en tijd: Agnietenkapel, 14.00 uur

Bron: AMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen