Bijzondere verhalen van jonge mensen met ziekte of handicap

0
733
Hopeful Young Patient

Je bent 19 jaar jong, in de bloei van je leven, maar je lijf is 152 jaar oud. Michiel heeft Progeria en daardoor een hoogbejaard lichaam. Ondanks zijn ouderdomskwalen probeert hij volop van het leven te genieten. Shivan lijdt aan Epidermolysis Bullosa. Al bij de kleinste aanraking ontstaan blaren en wonden op de huid die weer tot vergroeiingen van zijn vingers en tenen leiden. Ook al heeft hij deze rotziekte toch geniet Shivan van de kleine dingen.

Daarnaast hoopt hij de eerste EB-patiënt te zijn die wordt behandeld met een revolutionaire gentherapie. In een nieuw seizoen van Je Zal Het Maar Hebben ontmoet Tim Hofman twintig jonge mensen die ondanks hun beperking het onderste uit de kan halen, positief in het leven staan en vooral kijken naar de dingen die ze nog wèl kunnen. Je Zal Het Maar Hebben is vanaf 20 maart tien weken lang elke dinsdag om 21:15 uur te zien op NPO 3.

Van depressie tot schizofrenie en van het ontbreken van lichaamsdelen tot het uitvallen van organen. Tim: ‘Het is een heel mooi en fascinerend seizoen geworden. Het slingert van echt ingewikkelde aandoeningen naar de dood in de ogen kijken en weer terug, maar de zon schijnt alsnog voor iedere kandidaat. Ik heb er zelf weer veel van geleerd en ik denk dat het voor iedere kijker ook wederom een grote inspiratiebron kan zijn.’
In de eerste aflevering ontmoet Tim naast Michiel ook de 17-jarige Sumeia. Zij lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Als gevolg van deze neuro-psychiatrische aandoening heeft ze geen controle over haar ledematen. Haar favoriete sport voetbal heeft ze moeten opgeven, maar wel beoefent ze de Koreaanse zelfverdedigingssport Hapkido op wedstrijdniveau.
Kijk voor meer informatie op jzhmh.bnnvara.nl
Vorig artikel35 partijen sluiten Pact voor de Ouderenzorg
Volgend artikelGezond op reis met goede voorbereiding en tijdige vaccinaties
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.