Koning brengt werkbezoek in kader van Week van Zorg en Welzijn

0
523
Beeld: © RVD - Jeroen van der Meyde

Zijne Majesteit de Koning heeft maandagmiddag 12 maart 2018 in het kader van de Week van Zorg en Welzijn een bezoek gebracht aan woonlocatie Brugsestraat 51 van Middin en de ‘Zorg en Welzijn bus’.

Het bezoek vond plaats in het kader van de start van de Week van Zorg en Welzijn. Deze week, die plaatsvindt van 12 tot en met 17 maart, wordt georganiseerd door RegioPlus waarin de veertien samenwerkende regionale werkgeversorganisaties zijn verenigd. De Week van Zorg en Welzijn heeft drie doelen: het imago van de sector bevorderen, medewerkers in het zonnetje zetten en jongeren interesseren voor een opleiding of baan in zorg en welzijn. Om het derde punt kracht bij te zetten reist een groep zorgprofessionals van maandag tot en met vrijdag door de veertien regio’s in een speciale ‘Zorg en Welzijn bus’. Zij gaan op pad om scholieren kennis te laten maken met beroepen in zorg en welzijn en laten zien welke kansen het werk biedt.

Middin

Tijdens het bezoek sprak Koning Willem-Alexander met medewerkers, vrijwilligers en cliënten van de woonlocatie van Middin aan de Brugsestraat in Den Haag. Middin biedt ondersteuning, begeleiding, behandeling en zorg aan cliënten met een verstandelijke beperking in Zuid-Holland.
Op de woonlocatie aan de Brugsestraat wonen 23 cliënten tussen de 18 en 46 jaar met een verstandelijke beperking. Alle bewoners hebben een eigen domein voor wonen, slapen en koken, maar er is ook gelegenheid om juist samen dingen te doen. Veel van de bewoners gaan overdag zelfstandig naar een dagactiviteit, werken als kok of in de kinderopvang. Naast de professionele begeleiding spelen ook familie en vrijwilligers een belangrijke rol in de ondersteuning van de cliënten.

Na afloop van de gesprekken volgde een rondleiding door de woonlocatie. Aansluitend bezocht  Koning Willem-Alexander de speciale ‘Zorg en Welzijn bus’. Hij sprak daar met enkele zorgprofessionals en leerlingen over het werken in de zorg en welzijn sector.

Bron: Rijksoverheid

advertentieEinde Bericht ___________________________________________
Vorig artikelStart nieuw onderzoeksinstituut Sarphati Amsterdam
Volgend artikelSTZ haalt internationale What matters to you? dag naar Nederland
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.