De CRDL wint vakjuryprijs en Abena Nova de publieksprijs van Nationale Zorginnovatieprijs 2018

Array

Tijdens de slotshow op het Health Valley Event 2018 op 15 maart 2018 in het CineMec Nijmegen, is de CRDL door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs 2018. Het publiek koos Abena Nova als winnaar van de publieksprijs. De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief van Stichting Zorginnovatie Nederland, om scale-ups in de zorg- en welzijnssector te steunen. De CRDL ontvangt een bedrag van €10.000 en Abena Nova een bedrag van €5.000,- dat zij kunnen investeren in verdere opschaling van hun innovatie.

De CRDL: contact door aanraking 

Dennis Schuivens – ontwerper van de CRDL voelt zich vereerd door deze erkenning: “Deze prijs toont de waardering voor de CRDL en geeft ons de mogelijkheid om de CRDL sneller beschikbaar te maken voor een grotere groep gebruikers. Wij zijn ervan overtuigd dat de CRDL een waardevol hulpmiddel kan zijn in het maken van contact en willen dat mogelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Het moedigt zorginstellingen aan om de CRDL op te nemen in hun dienstenpakket ter verbetering van het welzijn van hun bewoners.”

De CRDL is een houten zorginstrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid. De CRDL is ontworpen voor mensen die moeite hebben met communicatie en/of sociale interactie – zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking – én hun omgeving. Door fysiek contact speels en onderzoekend te benaderen omzeilt de CRDL bestaande conventies die verbonden zijn met aanraking.

Abena Nova: slim incontinentiemateriaal

In totaal werden bijna 3455 stemmen uitgebracht door het publiek voor de publieksprijs. De Abena Nova kreeg 32 procent van de stemmen. De nummers twee en drie waren FluidBalance en CRDL (Cradle) met respectievelijk 15 en 12 procent van de stemmen.

Rob Basjes – Algemeen Directeur van Abena is trots op het winnen van de publieksprijs: “Abena is een Deens familiebedrijf met als missie om de kwaliteit van zorg voor mensen met incontinentie te verbeteren. Het feit dat het publiek ons slimme incontinentiemateriaal heeft gekozen als winnaar van de publieksprijs, is niet alleen een fantastische erkenning voor ons werk, maar ook een signaal dat het publiek vindt dat aandacht voor continentiezorg in Nederland nodig is. En daar zullen wij met passie aan blijven werken.”

Bevorderen opschaling zorginnovaties

“Met deze prijzen wil initiatiefnemer Stichting Zorginnovatie Nederland innovatieve bedrijven een steun in de rug geven’, aldus Nico van Meeteren –  Directeur Topsector Life Sciences and Health. Dit jaar meldden 136 innovaties zich aan voor de prijs en waren er 10 genomineerden. De inzendingen zijn beoordeeld op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid en de mate waarin de innovatie waarde toevoegt voor de patiënt, zorgverlener en de toekomst van de zorgbranche. ‘We zijn onder de indruk van het recordaantal aanmeldingen en vooral van de kwaliteit van de inzendingen. De CRDL is een innovatie die bijdraagt aan het bevorderen van communicatie tussen patiënt en hun omgeving of zorgverleners en uniek is in zijn soort”, aldus van Meeteren.

Bron: Stichting Zorginnovatie Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen