Erasmus MC en Qmatic breiden partnerschap verder uit

Array

Het Erasmus MC heeft het partnerschap met Qmatic, marktleider in customer journey management technologie, uitgebreid om de dienstverlening aan patiënten bij de bloedafname van het ziekenhuis comfortabeler en ontspannen te laten verlopen.

Grenzen verlegen en vooroplopen

Erasmus MC staat voor excellente zorg. Dit doen zij door baanbrekend werken, grenzen verleggen en vooroplopen, zodat ze -samen met hun (para)medische partners – waaronder Qmatic – patiënten én mensen met een zorgvraag nog beter kunnen helpen en tegelijkertijd gezonde mensen gezond houden. Vanuit dit streven is besloten de reeds bestaande samenwerking met Qmatic verder uit te breiden.

De bloedafname van het Erasmus MC, onder verantwoordelijkheid van de afdeling Klinische Chemie, maakt gebruik van de customer journey management technologie van Qmatic. Het systeem ondersteunt de bloedafname bij het primaire proces van het aanmelden, oproepen en doorverwijzen van patiënten. Onderdeel van deze oplossing is een koppeling met de applicatie Labtrain van Bodegro, welke bijdraagt aan een nog efficiënter patiëntlogistiek proces. Binnenkort verhuist de bloedafname van haar huidige locatie naar twee locaties in de nieuwbouw van het Erasmus MC. Ook zal de polikliniek KNO (Keel, Neus, Oor) en de inschrijfbalie in de nieuwbouw van het medisch centrum gebruik gaan maken van de geavanceerde oplossing van Qmatic.

“Erasmus MC is één van de beste ziekenhuizen die we in Nederland hebben, zij streven dan ook continue naar het verbeteren van de zorg aan alle patiënten die het ziekenhuis bezoeken. Om dit te kunnen realiseren moeten alle randvoorzieningen van topniveau zijn. Zo kan alle aandacht van de zorgverleners op het medische aspect worden gericht. Het patiënt logistieke proces is onze zorg”, aldus Renze de Ruiter, algemeen directeur Qmatic Benelux.

Lees meer over hoe Erasmus MC en andere ziekenhuizen de patiëntervaring verbeteren zodat zij kosten kunnen besparen en de operationele efficiency verhogen: http://bit.ly/EramusMC_Qmatic

Bron: Qmatic

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen