Vergelijken zorguitkomsten leidt tot sneller verbeteren patiëntenzorg

Array
MST: Sneller leren van succes

Reumatologen van MST hebben in de afgelopen 15 jaar een methode ontwikkeld waarmee verschillende zorguitkomsten met elkaar te vergelijken zijn. Dit leidt tot een enorme versnelling in de verdere verbetering van de patiëntenzorg. Hiermee verdienden ze een nominatie voor de prestigieuze Europese Value-based healthcare award 2018.

Ziekenhuizen meten diverse zorguitkomsten op verschillende manieren en op verschillende momenten. Dit maakte de resultaten van medische behandelingen altijd moeilijk vergelijkbaar. Door de nieuwe methode is het niet nodig om allemaal op dezelfde manier, op hetzelfde moment hetzelfde te registreren. Met deze MST-uitvinding is een grote barrière weggenomen. Nu het mogelijk is de zorguitkomsten landelijk, maar ook wereldwijd te vergelijken, kan er snel van elkaar geleerd worden. Succesvolle behandelingen kunnen vlot overgenomen worden. Dit betekent een grote versnelling in het verbeteren van de patiëntenzorg. ‘De methode kan bij alle specialismen ingezet worden’ aldus reumatologen Van de Laar en Vonkeman.

Nominatie Value-based healthcare Price

De methode die MST samen met de UT en de Santeonziekenhuizen ontwikkeld heeft, is genomineerd voor de Value-based healthcare Price 2018. Deze prijs erkent en beloont initiatieven die innovatieve en waardegedreven zorg leveren. Op 26 april wordt door een internationaal panel bestaande uit experts op het gebied van Value-based healthcare de winnaar bepaald.

Bron: Medisch Spectrum Twente

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen