Ziekenhuis Treant scoort met ziekteverzuim

Array

De ziekenhuislocaties van Treant hebben een van de laagste ziekteverzuimcijfers van Nederland. Hetzelfde geldt voor de ondersteunende diensten van de zorggroep. Dat blijkt uit de Vernet Health Ranking 2017, een ranglijst waarin de verzuimcijfers van Nederlandse zorginstellingen worden vergeleken. Treant scoort een negen en behaalde daarbij de tweede plaats (zelfde plaats als vorig jaar). Vandaag vond in ziekenhuislocatie Scheper in Emmen de feestelijke prijsuitreiking plaats.

Bij ziekte kijken medewerker en leidinggevende van Treant samen en al in een vroeg stadium naar de mogelijkheden. Ziek zijn overkomt je, verzuim is een keuze. Soms kan iemand vanwege een blessure geen lopend werk doen, maar gaat zittend werken prima. Focus dus op wat de medewerker nog wél kan. Daarnaast heeft Treant aandacht voor preventie van verzuim. Door op tijd te bepalen of de belasting in het werk nog past bij de mogelijkheden van de medewerker.


Ziekteverzuim

Het ziekteverzuim van het ziekenhuis en de ondersteunende diensten van Treant Zorggroep was in 2017 respectievelijk 3,69 en 3,88 procent. Een laag ziekteverzuim draagt bij aan de continuïteit van zorg: hoe minder invalkrachten nodig zijn, hoe vaker de patiënt hetzelfde gezicht aan zijn of haar bed heeft. Bovendien levert elke procent daling van het ziekteverzuim een kostenbesparing op.

Bron: Treant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen