Minister Bruno Bruins vraagt aandacht voor ‘samen beslissen’ bij top in Tokio

0
1014

Zaterdag 14 april was minister Bruno Bruins (Medische Zorg) aanwezig bij een mondiale ministersconferentie over patiëntveiligheid in Tokio. Ministers van Volksgezondheid van meer dan 50 landen komen daar samen onder de vlag van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). Japan organiseert dit jaar de derde editie van deze top. Doel van de bijeenkomst is wereldwijd aandacht vragen voor de veiligheid van de patiënt in de gezondheidszorg. Landen bespreken mogelijkheden om elkaar hierbij te helpen. Onder de deelnemers zijn onder andere de ministers van Japan, Indonesië, Filippijnen, Vietnam, Koeweit, Groot-Brittannië, Polen en Zwitserland.

Bruno Bruins: ‘Nederland heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet op het gebied van patiëntveiligheid. De sterftecijfers in ziekenhuizen zijn in enkele jaren tijd bijna gehalveerd. Dat is goed nieuws, maar zeker geen reden om gas terug te nemen. We moeten juist doorpakken om de veiligheid nog verder te verbeteren. Het versterken van de rol van de patiënt zelf, door samen met de arts te beslissen over de beste behandeling, is cruciaal. Internationale samenwerking zoals het uitwisselen van goede voorbeelden kan hier veel aan bijdragen.’

Bron: Min VWS

Vorig artikelLeven met depressie, hoe doe je dat?
Volgend artikelWeek van de teek 16-23 april 2018
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.