UMCG biedt patiëntjes protonentherapie comfortabel ‘thuis’ in Familie De Boer Huis

Array

Kinderen met kanker die behandeld moeten worden in het UMCG protonentherapiecentrum en van buiten de regio komen, kunnen gedurende hun bestraling samen met het gezin verblijven in het familiehuis. Het UMCG biedt deze mogelijkheid omdat het voor kinderen en hun ouders zeer belastend is om dagelijks gedurende 5 tot 6 weken (de gemiddelde duur van een behandeling) te reizen tussen het ziekenhuis en thuis. Het familiehuis biedt gezinnen een prettig ‘thuis’ in een intensieve en onzekere tijd, op loopafstand van het protonentherapiecentrum. Onlangs heeft het eerste gezin zijn intrek  genomen in het ‘Familie De Boer Huis’.

Protonentherapie

Kinderen, afkomstig uit het hele land, die bestraald moeten worden met protonen worden doorverwezen naar het UMCG. In Groningen is het enige protonentherapiecentrum in Nederland gevestigd dat kinderen mag behandelen. Het UMCG werkt hierbij nauw samen met het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, waar de kinderoncologische zorg is geconcentreerd.

 

Twee appartementen

Het “Familie De Boer Huis” bestaat uit twee volledig ingerichte appartementen in het karakteristieke huis dat gevestigd is aan de noordzijde van het UMCG-terrein aan Bloemsingel 3. Het biedt plaats aan twee gezinnen en is voorzien van alle comfort en privacy. Kinderen uit de Kinderadviesraad van het UMCG hebben meegedacht bij de inrichting van het familiehuis, zodat het zoveel mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van patiëntjes en zij zich er thuis kunnen voelen.

 

De inrichting van dit familiehuis is mogelijk gemaakt door Stichting C&W de Boer,  Ikea Groningen, Ypey Expert Groningen en Stichting Vrienden UMCG. Gezinnen die gebruik willen maken van de verblijfsmogelijkheid in het familiehuis, worden hiervoor aangemeld door het Prinses Máxima Centrum.

Tijdens het verblijf krijgen de gezinnen ondersteuning van de vrijwilligers van de Stichting Vrienden UMCG.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen