Verscherpt toezicht voor Talma Hof in Emmeloord

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting heeft verpleeghuis Talma Hof onder verscherpt toezicht gesteld. De persoonsgerichte zorg en deskundigheid van zorgverleners in Talma Hof is niet op orde.

Talma Hof is een verpleeghuis in Emmeloord. Het is een locatie van Zorggroep Oude en Nieuwe land. Er is ruimte voor 103 cliënten.

Wat is er aan de hand?

De inspectie bezocht Talma Hof voor het eerst in augustus 2016. Bij dat bezoek zag de inspectie dat er een groot aantal dingen niet op orde was. De instelling zette verbetermaatregelen in, maar die hebben onvoldoende effect gehad.

De instelling voldoet nog onvoldoende aan de normen op de thema’s persoonsgerichte zorg en deskundige zorgverlener. De kennis van zorgverleners over cliënten met psychogeriatische problemen moet beter. De zorgverleners moeten de familie of andere vertegenwoordigers van de cliënten meer betrekken bij de zorg. Ook moeten de dossiers van de cliënten beter worden bijgehouden. Dit is nodig om veilige en goede zorg voor cliënten te garanderen.

De inspectie heeft niet genoeg vertrouwen in de verbeterkracht van Talma Hof. Daarom heeft de inspectie Talma Hof voor een periode van zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld.

Hoe nu verder?

In de periode van het verscherpt toezicht kan de inspectie Talma Hof zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken.

Voor het einde van de periode van het verscherpt toezicht beoordeelt de inspectie het plan van aanpak, de uitkomsten van bezoeken en de resultatenrapportages. Dan besluit de inspectie of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven.

De inspectie kan ook verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Documenten

Bron: IGJ

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen