3FM Tussenuur maakt zich hard voor betere seksuele voorlichting #Kutvoorlichting

Array

Op veel middelbare scholen is seksuele voorlichting nog steeds heel stoffig en awkward. Zo zegt 77 procent van de jongeren te weinig of geen informatie te krijgen over de leuke kanten van seks.

Tussenuur, het online jongerenproject van omroep Human voor NPO 3FM, onderzoekt wat er beter kan.

(Bron: Rutgers & Soa Aids Nederland)

Seksuele voorlichting moet en kan positiever. En uitgebreider. Op veel scholen zijn lessen nog steeds heel erg gericht op de biologische kant van seks. Een man en een vrouw. Piemel en vagina. Seks. Zwanger. Soa’s. Pas op! Seks is gevaarlijk! Dat werk.
Om te onderzoeken wat er beter kan, ging de redactie van 3FM Tussenuur in gesprek met scholieren, seksuele voorlichting-expert Belle Barbé van Wipsite en het COC. Ze formuleerden vier thema’s die bij seksuele voorlichting vaak onderbelicht zijn. Zoals seksuele diversiteit, weerbaarheid, genot en erogene zones en communicatie en consent.
Vrienden van 3FM Tussenuur, 3FM-DJ Eva Koreman en seks-YouTuber Linda de Munck vinden ook dat de seksuele voorlichting veel beter, leuker en positiever kan. Ze maakten er een filmpje over.
image
Zelf les geven over seksuele diversiteit
3FM Tussenuur staat deze hele week in het teken van #kutvoorlichting. Zo gaan we in gesprek met YouTuber Hjalmar Kemperland over (voorlichting over) homoseksualiteit, gaan panelleden Eva en Hannah op bezoek bij Linda de Munck en spreken we met transgender Jim die zelf les geeft over diversiteit.
Eva en Hannah maakten eerder al een video.
image
Alles wat ze je op school niet vertellen, maar je wel wil weten. Dat is Tussenuur, het online jongerenproject van omroep Human voor NPO 3FM. Bij Tussenuur reflecteert een panel van middelbare scholieren over thema’s als privacy, imago, toekomst, racisme, geld en seks. Daarnaast voert Tussenuur sociale experimenten uit op middelbare scholen en doen 3FM-DJ’s Saskia Weerstand en Joram Kaat Tussenuur-challenges, om te ontdekken wat je allemaal kunt doen in een tussenuur. Op de site worden inspirerende verhalen verteld van jongeren.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen