Oudere patiënten knuffelen met konijnen en cavia’s

Array

De oudere patiënten op de Geriatrische Trauma Unit van het Reinier de Graaf ziekenhuis kregen vandaag bijzonder bezoek. Zij konden namelijk in de huiskamer van de afdeling knuffelen met konijnen en cavia’s tijdens het zogenoemde ‘dierenuurtje’. Het bezoek van de dieren heeft een positief effect op lichaam en geest van patiënten.Kwetsbare ouderen

“We vinden het belangrijk om de kwetsbare ouderen op onze afdeling zoveel mogelijk te activeren en de konijnen en cavia’s helpen daarbij”, aldus afdelingssecretaresse Petra Augustinus. “We stimuleren onze patiënten namelijk om een gezond dag- en nachtritme op te bouwen en te behouden. De dieren zijn voor hen een extra aanleiding om uit bed te komen. Daarnaast kunnen ze tijdens het knuffelen terugdenken aan een eigen huisdier dat ze vroeger hadden en dat heeft een positief effect op hun geest.”

De konijnen en cavia’s zijn speciaal overgekomen van kinderboerderij Tanthof in Delft. Een vrijwilliger van het ziekenhuis zorgt ervoor dat de dieren elke laatste donderdagmiddag van de maand een bezoek brengen aan het ziekenhuis. Het gaat om gezonde dieren die vooraf ingeënt en nagekeken zijn. De komst van de dieren vormt daarom geen gevaar voor de hygiëne in het ziekenhuis en de veiligheid van patiënten.

?Bron: Reinier de Graaf ziekenhuisactie@?

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen