Vrienden van Meander krijgt ruim 5000 euro van dankbare vader

Array

Marcel Kuijer, de vader van de in Meander Medisch Centrum geboren tweeling Djaz en Diaz, kwam op woensdag 25 april langs met een cheque van ruim 5000 euro. Dit mooie bedrag is de totale opbrengst van zijn boek Tour de Petit Enfant, dat hij in november 2017 in eigen beheer uitgaf. Het volledige bedrag komt ten goede aan de Vrienden van Meander.

Dankbaar

Kuijer schreef het boek uit dankbaarheid voor de zorg voor zijn tweeling op de afdeling Neonatologie in de eerste moeilijke weken na de geboorte in 2015. Het gezin verbleef drie weken in een van de gezinskamers van Meander om de tweeling te laten aansterken. Het boek beschrijft op vaak luchtige wijze de baby-, dreumes- en peuterfase van Djaz en Diaz.

De cheque is bestemd voor de kindvriendelijke aankleding van een traumakamer op de Spoed Eisende Hulp, waar kinderen de eerste zorg krijgen na een ingrijpende gebeurtenis. De afdeling gaat nu een plan uitwerken om kinderen af te leiden, waardoor ze zich iets beter ontspannen. 25 april is een belangrijke, symbolische dag voor vader Marcel, omdat hij die dag precies vijf jaar is afgekickt van zijn verslaving.

Bron: Meander

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen