Dinsdag 8 mei Europese dag van de Beroerte

Informatiemarkt in Amphia: (H)erken een beroerte, onze zorg en behandeling

Amphia organiseert dinsdag 8 mei 2018 tussen 10.00 en 16.00 uur in de centrale hal op de locatie Molengracht een informatiemarkt over een beroerte en de behandeling ervan. Amphia geeft met de samenwerkingspartners van de Stroke Service Breda (CVA ketenzorg), NAH fysionet, de Hersenstichting Nederland, MEE en STIB voorlichting.

Iedere dag worden in Nederland zo’n 125 mensen getroffen door een beroerte. Het gaat om 46.000 mensen per jaar. Een beroerte is een TIA, hersenbloeding of herseninfarct, ook wel CVA genoemd. Een beroerte kan blijvende gevolgen hebben en zeer ingrijpend zijn. Van het ene op het andere moment kan iemands mond scheef staan, de kracht in een arm of been verdwijnen, of spreekt iemand onduidelijk. Ook het ineens uitvallen van het gezichtsveld aan één kant kan wijzen op een beroerte. Het is daarom belangrijk om tijdig de symptomen te herkennen van een beroerte en direct 112 te bellen. Hoe eerder een beroerte herkend en de behandeling gestart wordt, hoe groter de kans op herstel.

Informatiemarkt

Op dinsdag 8 mei 2018 tussen 10.00 en 16.00 uur geven verschillende zorgprofessionals voorlichting op de informatiemarkt in de centrale hal van locatie Molengracht in Breda.

Tijdens de informatiemarkt wordt meer informatie gegeven over:

  • Wat is een beroerte?
  • Wat zijn de tekenen van een beroerte en wat daarbij te doen?
  • De nieuwste behandelmethode (IAT) met zeer goede resultaten in de eerste uren na een beroerte.
  • Revalidatiemogelijkheden na een beroerte.
  • Hoe om te gaan met de gevolgen van een beroerte?
  • Behandeling met medicijnen, zorg, hulp, begeleiding en oefenen na een beroerte.
  • Lotgenotencontact en ervaringsdeskundigen.

Ook kunt u:

  • bij de verpleegkundige de bloeddruk laten controleren en u laten informeren over het verlagen van de risicofactoren voor een beroerte;
  • ervaren hoe het voelt om met een beperking te hebben.

Bron: Amphia

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen