Goud voor de Doe- en Beleefdag van Maastricht UMC+

Array

Tijdens het 20-jarig jubileum van de Benelux Event Awards in het Belgische Gent viel de Doe- en Beleefdag van het Maastricht UMC+ in de prijzen. Het nieuwe concept van de open dag werd gisterenavond bekroond met een Gouden Award. De Doe- en Beleefdag is een interactieve dag waar bezoekers op een bijzondere manier een kijkje kunnen nemen achter de schermen van het Maastricht UMC+. Op 18 maart 2017 vond de allereerste editie plaats. Op 6 april 2019 staat er wederom een Doe- en Beleefdag op het programma.

Gedurfd en doeltreffend

De BEA-awards worden jaarlijks uitgereikt aan unieke evenementen in de Benelux. De Doe-en Beleefdag won de eerste prijs in de categorie Business to Consumer (B2C) en liet onder meer evenementen van LIDL en BMW achter zich. De jury van de Benelux Event Awards was lovend over het nieuwe en gedurfde concept, ontwikkeld door Zuiderlicht en Maastricht UMC+. In het rapport viel te lezen: “De organisatie van opendeurdagen is nooit eenvoudig, en dat geldt nog meer wanneer het gaat om een ziekenhuis. Het agentschap (red. Zuiderlicht) is er nochtans in geslaagd het publiek te mobiliseren om het ware gezicht van het ziekenhuis te komen ontdekken, en hen heel wat te laten bijleren aan de hand van verhalen van echte patiënten. Een gedurfd en doeltreffend werk.”

 

Open dag 2.0

 

Op zaterdag 18 maart 2017 opende het Maastricht UMC+ haar deuren voor de allereerste Doe- en Beleefdag, waarbij bezoekers het verhaal konden volgen van een (of meerdere) patiënt(en) op hun weg in het universitair medisch centrum. Hoe is het bijvoorbeeld om te leven met de ziekte van Parkinson? Kun je het voorkomen en kun je er iets aan doen? Hoe helpen we iemand met een hartritmestoornis en er zorgen we ervoor dat hij weer een actief leven kan leiden. Zo kwamen bezoekers bijvoorbeeld op de Vaatkamer of een hightech operatiekamer en kon een van de vele laboratoria worden bezocht waar men zelf op onderzoek uit kon gaan. Tussendoor kon worden genoten van een gezonde snack en lieten deskundigen zien hoe je met bewuste voedingskeuzes en beweging een gezond leven kunt leiden.

De volledige uitslag van de BEA-awards.

Bron: Maastricht UMC+

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen