Feestelijke opening kinderpoli Saxenburgh Groei

Array

Op woensdag 6 juni 2018 organiseert de nieuwe kinderpoli “Saxenburgh Groei” een open dag van 14.00 – 16.00 uur. Sinds september 2017 is de poli verhuisd naar het Viderusgebouw, gelegen op het ziekenhuisterrein, aan de Röpcke-Zweerslaan 2 te Hardenberg. Nu is het tijd voor een feestje en opent de kinderpoli haar deuren voor alle belangstellenden.

Tijdens deze middag zijn er allerlei activiteiten voor kinderen: schminken en spelletjes, een kleurwedstrijd, ballonfiguren en een ijscokar. Ook is er een berenziekenhuis. Dat houdt in dat kinderen als ‘vader’ of ‘moeder’ hun beer of een andere knuffel meenemen naar de kinderpoli. Geneeskundestudenten spelen voor arts en behandelen de ‘patiënten’. Op deze manier leren kinderen spelenderwijs iets meer over ‘ziek zijn’ en het ziekenhuis. Vergeet dus niet om je zieke beer mee te nemen. Ouders kunnen kennismaken en in gesprek gaan met de dokters, verpleegkundigen, kinderfysiotherapeuten, orthopedagogen, medisch pedagogen en diëtiste.

Gratis publiekslezing over het belang van spelen

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe kinderpoli Saxenburgh Groei is er op woensdagavond 6 juni een publiekslezing. Speeldeskundige Froukje Hajer vertelt over het belang van spelen voor een gezonde ontwikkeling. Hajer heeft ruim 35 jaar ervaring en helpt ouders, gemeenten, buurtcomités, instellingen, scholen en sportverenigingen bij het realiseren van speelruimte voor kinderen. “Kinderen krijgen te weinig ruimte om vrij en zonder toezicht te spelen. Als kinderen altijd voor elk mogelijk gevaar worden behoed, groeien ze op tot bange en onzekere volwassenen.” Wilt u de speelkansen voor kinderen vergroten en kunt u daar wel wat steun bij gebruiken? Kom naar de publiekslezing op woensdag 6 juni 2018, 19.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) LOC gebouw, Parkweg 1a7 Hardenberg. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via: [email protected]

Bron: Saxenburgh Groep

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen