Minister Bruins op werkbezoek bij het Maasstad Ziekenhuis

Op maandag 14 mei bracht minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) een werkbezoek aan het Maasstad Ziekenhuis. Hij kreeg een rondleiding over de Spoedeisende Hulp en de Intensive Care en bezocht het Brandwondcentrum. Tijdens deze rondleiding ging hij in gesprek met de managers, artsen en teamleiders om zich te laten informeren over de dagelijkse praktijk en de uitdagingen van nu en de toekomst.

Aansluitend vond een gesprek plaats met de raad van bestuur, vertegenwoordigers van de medische staf en de verpleegkundige adviesraad. Onderwerpen van gesprek waren onder andere de druk op de acute zorg, het tekort aan personeel, de registratielast en de samenwerking in de regio Rotterdam. Ook de landelijke samenwerking op het gebied van value based health care binnen Santeon kwam ter sprake. De zeven Santeon-ziekenhuizen werken nauw met elkaar samen om uitkomsten van zorg met elkaar te vergelijken om van elkaar te leren en op deze manier de zorg te verbeteren. Daarbij wordt nadrukkelijk gekeken wat patie?nten belangrijk vinden.

Maasstad Ziekenhuis

Minister Bruno Bruins: “Ik vond het interessant te horen wat er speelt en hoe knelpunten worden aangepakt, bijvoorbeeld de drukte op de Spoedeisende Hulp. Ik zie ook bij het Maasstad Ziekenhuis de beweging om de patiënt centraal te zetten, te kijken wat die nodig heeft en daar de zorg omheen te organiseren. Het Brandwondencentrum heeft indruk gemaakt. Je hoopt dat je het nooit nodig hebt maar als dat moet dan staat alles paraat met vakmensen aan het bed. Indrukwekkend.” De minister gaf aan dat hij graag de komende tijd op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen ten aanzien van de besproken punten.

Bron: Maasstad Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen