Uitvoering IZZ Zorgverzekering door VGZ voor de Zorg en CZ

Meer keuze voor zorgmedewerkers

Vanaf 2019 wordt de IZZ Zorgverzekering, de eigen zorgverzekering van mensen in de zorg, uitgevoerd door twee zorgverzekeraars: VGZ voor de Zorg en CZ.

IZZ, het ledencollectief van mensen in de zorg, heeft hiervoor met beide zorgverzekeraars een intentieovereenkomst getekend. Al meer dan 40 jaar werkt IZZ naar tevredenheid samen met coöperatie VGZ voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekering. Deze samenwerking wordt gecontinueerd. Door vanaf 2019 ook samen te werken met CZ worden de keuzemogelijkheden voor zorgmedewerkers vergroot.

Meerwaarde voor zorgverzekering en Gezond werken in de zorg
IZZ heeft in de afgelopen periode onderzocht of er meerwaarde is om samen te werken met een tweede zorgverzekeraar. Hieruit is naar voren gekomen dat deze meerwaarde er inderdaad is. IZZ organiseert een collectieve zorgverzekering voor ongeveer een miljoen medewerkers in de zorg. Door samen te werken met twee zorgverzekeraars worden de keuzemogelijkheden voor zorgmedewerkers vergroot, bijvoorbeeld door een keuze uit verschillende aanvullende pakketten. Daarnaast heeft het meerwaarde voor de verdere uitrol en implementatie van de Gezond werken in de zorg programma’s van IZZ. Onder andere doordat de zorgverzekeraars kunnen aansluiten bij de initiatieven van IZZ op dit gebied.
Waarom VGZ voor de Zorg en CZ
IZZ heeft een marktoriëntatie uitgevoerd onder zes grote verzekeraars. Werken in de zorg is mooi maar ook intensief en brengt specifieke gezondheidsrisico’s met zich mee. Uit de oriëntatie is gebleken dat VGZ voor de Zorg en CZ beiden erg goed in staat zijn om een zorgverzekering te kunnen bieden die optimaal is afgestemd op het werken in de zorg.
Roland Kip, algemeen directeur Stichting IZZ: “Collectieven met inhoudelijke meerwaarde hebben de toekomst. In VGZ voor de Zorg en CZ hebben we zorgverzekeraars gevonden die beiden de interactie met een collectief als countervailing power belangrijk vinden. Als ledencollectief en spreekbuis van ruim 410.000 deelnemers kunnen we ons met deze samenwerking nog optimaler inzetten voor de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers in de zorg.”
De rol van IZZ
Net als VGZ voor de Zorg wordt CZ een uitvoerder van de IZZ Zorgverzekering. Deze verzekering wordt georganiseerd door IZZ, het ledencollectief van mensen in de zorg. Dit houdt onder andere in dat wij afspraken maken met de beide zorgverzekeraars over de inhoud van het pakket, de premie en de service. IZZ maakt zich als belangenbehartiger sterk voor een goed aanbod van de zorgverzekeraars op basis van de behoeften van de deelnemers. IZZ blijft zich inzetten voor de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers in de zorg.
Bron: IZZ
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen