BHV.NL leidt EHBO instructeurs op voor het Rode Kruis

0
473
Hans de Bruyn, directeur BHV.NL, en Nicoline Mascini, Hoofd Vrijwilligersmanagement Rode Kruis

BHV.NL gaat een samenwerking aan met het Nederlandse Rode Kruis. Vanaf heden verzorgt BHV.NL een opleiding tot erkend Rode Kruis instructeur Eerste Hulp; een opleiding voor iedereen die EHBO instructeur wil worden. Deze samenwerking sluit naadloos aan bij de ambitie van BHV.NL: Nederland veiliger maken. De eerste Rode Kruis instructeursopleiding gaat 12 juni van start.

“We zijn heel blij dat het Rode Kruis ons heeft benaderd en kijken uit naar deze samenwerking”, aldus Hans de Bruyn, directeur BHV.NL. Het Rode Kruis heeft de ambitie om zoveel mogelijk Nederlanders EHBO kennis en vaardigheden bij te brengen. Zij zocht een opleider voor het opleiden van EHBO instructeurs. Dit sluit naadloos aan bij de visie, wensen en ambities van BHV.NL: Nederland en de samenleving veiliger maken. “Als een van de grootste opleiders op het gebied van bedrijfsveiligheid hebben we veel kwaliteit in huis. Logisch dat we dan als opleider onze kennis en expertise willen aanbieden aan instructeurs. Door het opleiden van EHBO instructeurs kunnen we het aantal EHBO’ers in Nederland verhogen. Dit doen we door innovatief, praktijk- en persoonsgericht te zijn. Dit kenmerkt ook de instructeursopleiding”, aldus Lieke van Dooren, opleidingsontwikkelaar bij BHV.NL.

Begeleider en coach

Om goede trainingen te geven, heb je instructeurs nodig. De instructeursopleiding is een zesdaagse training en een mix van EHBO en didactiek. Een Rode Kruis instructeur krijgt de basis mee van het instructeur zijn, maar profileert zich zowel als begeleider als coach. Door constant te oefenen en in gesprek te gaan, komt de ‘ideale’ EHBO instructeur tot stand. Deze instructeur leert zelfstandig EHBO-cursussen geven, conform de richtlijnen en uitgangspunten van het Rode Kruis.

Ontwikkeling staat centraal

Innovatie uit zich in de combinatie van het lesmateriaal. Naast zes fysieke bijeenkomsten maakt de opleiding gebruik van een SPOC, een Small Private Online Course. Dit platform is ervoor bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan en samen te onderzoeken en leren. Gedurende het opleidingstraject kan een instructeur iedere dag leren en zo veel winst behalen in de leerontwikkeling. Op deze manier motiveert, stimuleert en inspireert BHV.NL de deelnemers om constant bezig te blijven met het leerproces.

Over BHV.NL

BHV.NL wil Nederland veiliger maken. Hierbij ligt de focus op bezoekers, bewoners en medewerkers van organisaties, bedrijven en publieke instellingen. Ongewild en onbedoeld worden zij dagelijks blootgesteld aan gevaarlijke beroepsrisico’s. BHV.NL brengt haar kijk op het organiseren van bedrijfsveiligheid over met op maat gemaakt advies en door opleiden. De cursussen worden volledig afgestemd op de risico’s en ambities van iedere organisatie. Met innovaties als BHVassist.nl, BHVescape.nl en BHVmooc.nl probeert BHV.NL op een vernieuwende manier aantrekkelijke veiligheidsoplossingen aan te bieden. Meer informatie vind je op BHV.NL

Bron: BHV.nl