Koning opent nieuwe woonvoorziening Leger des Heils de Noordkaap

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent vrijdagmiddag 22 juni in Amsterdam de Noordkaap, een nieuwe multifunctionele woonvoorziening van het Leger des Heils. De locatie in Amsterdam-Noord biedt integrale zorg en huisvest kwetsbare mensen, vanuit verschillende achtergronden, zelfstandig of in groepsverband.

De Koning opent het nieuwe gebouw samen met bewoners en krijgt aansluitend een rondleiding, waarbij hij spreekt met bewoners en betrokkenen.

De Noordkaap biedt een thuis aan cliënten uit de maatschappelijke opvang, beschermd wonen en crisisopvang voor gezinnen.  Iedere bewoner beschikt over een eigen appartement, waardoor het mogelijk is mensen te begeleiden naar (meer) zelfstandigheid. De woonvoorziening is gehuisvest in een voormalig kantoor dat volledig is vernieuwd. Op de bovenste verdiepingen bevinden zich kantoren van de ambulante afdelingen. De Noordkaap biedt ook faciliteiten voor de buurt, waaronder een huiskamer, een tweedehands kledingwinkel en een avonturenclub voor kinderen. Aansluitend aan de officiële opening vindt een buurtfestival plaats.

Het Leger des Heils helpt kwetsbare mensen met problemen op meerdere leefgebieden, die daardoor belemmerd worden om in hun bestaansvoorwaarden te kunnen voorzien. Naast de opvang en begeleiding van dak- en thuislozen, biedt het Leger des Heils thuiszorg, dagbesteding, ondersteuning aan gezinnen en buurtcentra voor eenzame mensen. In 2018 is het 70 jaar geleden dat ‘majoor’ Bosshardt haar werk in de binnenstad van Amsterdam voor kwetsbare mensen begon.

Bron: Rijksoverheid

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen