Reade en de Cruyff Foundation stomen Paracycling-team klaar voor Tokyo

Array

Dankzij de Cruyff Foundation worden ook dit seizoen weer talenten van het KNWU Paracycling team getest en gemeten door Reade Testcentrum Aangepast Sporten. Dit wetenschappelijke testcentrum richt zich onder meer op het verbeteren van conditie en fitheid, specifieke sportprestaties en het optimaal benutten van talent. “De kans is groot dat we een aantal van deze talenten terugzien op de Paralympische Spelen 2020 in Tokyo”, aldus Linda van Vliet, coördinator van het testcentrum.

Met de fulltime aanstelling van KNWU-talentcoach Albert Smit en de ondersteuning van de Cruyff Foundation werd afgelopen jaar een gespecialiseerd programma opgesteld voor getalenteerde jonge atleten op de handbike, de aangepaste fiets (CP/amputatie) of de tandem (visueel beperkten). In januari van dit jaar vond de basismeting plaats en tijdens een testdag is onlangs bekeken of de interventies en trainingsarbeid het beoogde resultaat hebben behaald.

Medische keuring

De testdag bestond uit een medische keuring door de sportarts, een maximale inspanningstest met ademgasanalyse en een uitgebreide DEXA meting van de lichaamssamenstelling. Van Vliet vervolgt: “Er is goed werk afgeleverd, want alle talenten hebben progressie gemaakt. Aan de hand van de resultaten stellen we nieuwe trainingsadviezen op die de talentcoach weer kan implementeren in de planning en trainingsschema’s van de individuele sporters.”

De Cruyff Foundation wil met deze ondersteuning meer jeugd vooruit brengen door beweging.


Bron: Reade

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen