10.000 euro voor het beste zorgidee van Nederland voor patiënten met kanker

Array

Lustrumeditie Onco Care Challenge van start

Voor de vijfde keer op rij is Sanofi Genzyme op zoek naar het meest innovatieve idee dat de zorg voor patiënten met kanker verbetert. Om de winnaar van de Onco Care Challenge beter in staat te stellen het idee uit te werken, heeft Sanofi Genzyme het te winnen bedrag verdubbeld naar €10.000. Sanofi Genzyme verwacht daarmee meer zorgverleners te stimuleren hun ideeën in te sturen. Tot 29 juni 2018 kunnen projecten worden ingediend via de geheel vernieuwde website: www.OncoCareChallenge.nl. De winnaar wordt bekend gemaakt in november.

Over de Onco Care Challenge

Sinds 2014 stimuleert Sanofi Genzyme met de Onco Care Challenge oncologie en hematologie teams om hun innovatieve ideeën uit te werken. De wedstrijd is uitgegroeid tot een ware inspiratiebank en laat zien hoeveel goede ideeën er binnen de ziekenhuizen zijn. Om de Onco Care Challenge te winnen, moet het beste idee aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het project een direct voordeel voor de patiënt hebben en een aantoonbare bijdrage aan de verbetering van de oncologische zorg bieden. Projecten die innovatief en creatief zijn én waarbij de patiënt centraal staat, zijn vaak het meest succesvol. Ingestuurde ideeën worden beoordeeld door een jury bestaande uit patiënten en specialisten afkomstig van ziekenhuizen en verzekeraars. Meer informatie over de voorwaarden en beoordelingscriteria zijn te vinden op de website.

Kostbare zorg

Veel zorgverleners hebben dagelijks te maken met uitdagingen in de zorg rond kanker. De ideeën en creatieve oplossingen die zij hiervoor bedacht hebben, zijn niet altijd eenvoudig uit te voeren en zijn vaak kostbaar. Met de Onco Care Challenge stimuleert Sanofi Genzyme zorgverleners creatieve oplossingen in te dienen en levert daarmee een bijdrage aan kennisuitwisseling en innovatie.

Sanofi werkt elke dag opnieuw aan oplossingen voor mensen met gezondheidsproblemen. Wij zijn een wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op de menselijke gezondheid. We voorkomen ziekten door middel van vaccins en bieden innovatieve behandelingen om pijn te bestrijden en het lijden te verlichten. We helpen zowel mensen die te maken krijgen met een zeldzame ziekte als miljoenen mensen met langdurige chronische aandoeningen. Meer dan 100.000 medewerkers van Sanofi in 100 landen zetten zich in om wetenschappelijke innovatie om te zetten in zorgoplossingen overal ter wereld. Sanofi, Empowering Life. Sanofi Genzyme is de Specialty Care Global Business Unit van Sanofi en richt zich op zeldzame ziekten, multiple sclerose, oncologie en immunologie. Zij helpen mensen met ingrijpende en complexe aandoeningen, die vaak lastig te diagnosticeren en te behandelen zijn. De focus ligt op het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe therapieën, die wereldwijd hoop bieden aan patiënten en hun families. Voor meer informatie: www.OncoCareChallenge.nl

Bron:Sanofi Genzyme SANL.CAB.18.05.0304

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen