Al 25 jaar ISCOMS voor internationale biomedische studenten in UMCG

Array

Meer dan 700 (bio)medische studenten uit meer dan 70 verschillende landen komen naar Groningen voor het International Student Congress Of (bio)Medical Sciences (ISCOMS). Aanwezig als keynote-speaker dit jaar zijn onder andere neurobioloog prof. Dick Swaab en prof. Ugur Sahin, bekend om zijn onderzoek naar een gepersonaliseerd kankervaccin. ISCOMS biedt studenten een platform om hun onderzoek te presenteren aan een groot en internationaal publiek en stimuleert hierbij het uitwisselen van wetenschappelijke ideeën onder studenten van over de hele wereld. ISCOMS vindt dit jaar plaats van 4 t/m 8 juni in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

ISCOMS wordt voor de 25e keer georganiseerd en staat bekend als een van de meest vooraanstaande (bio)medische studentencongressen in de wereld. Medische- en biomedische studenten uit de hele wereld presenteren hun onderzoek; voor hen biedt ISCOMS vaak een eerste podium in een wetenschappelijke carrière.

ISCOMS Programma 2018

De sprekers dit jaar zijn de internationale toponderzoekers prof. Dick Swaab MD PhD, prof. Ugur Sahin MD PhD van de Johannes Gutenberg Universtity Mainz, dr. Clara van Karnebeek MD PhD van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en Willem Herter, oprichter van Pacmed. Dit jaar zal prof. Dick Swaab, bekend van de bestseller ‘Wij zijn ons brein’, een lezing geven over autonomie. In deze lezing gaat hij vertellen over zijn conclusie dat vrije wil maar een illusie is. Daarnaast komt prof. Ugur Sahin MD PhD spreken over zijn baanbrekende onderzoek naar gepersonaliseerde kankervaccins. Ook komt dr. Clara van Karnebeek MD PhD een lezing geven over de behandeling van zeer zeldzame kinderziektes.

BIG DATA

Als laatste zal Willem Herter, oprichter van Pacmed, vertellen over hoe ‘Big Data’ een rol gaat spelen binnen de gezondheidszorg. Dit jaar zal er op ISCOMS ook een interactieve 3D-operatie worden getoond, waarbij onder andere een neurochirurg een hypofyse operatie zal laten zien en gaan vertellen over de uitdagingen die ze tijdens de operatie tegen kwamen. Daarnaast is er voor de deelnemers van ISCOMS een divers aanbod van hands-on workshops. Zo is er de mogelijkheid voor studenten om hun microchirurgische skills te oefenen door een kunstlens te implanteren in een varkensoog.

 

Nobelprijswinnaar Ben Feringa over ISCOMS

Elk jaar komen bekende sprekers vertellen over hun onderzoek op ISCOMS. Zo gaf vorig jaar Nobelprijswinnaar Prof. Ben Feringa een lezing op het congres. Hij zei toen over ISCOMS: “Het mooie van ISCOMS is het directe contact met studenten en het delen van het enthousiasme in de wetenschap”.

Meer informatie is te vinden op www.iscoms.com.

 

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen