Parkinsoncentrum krijgt fellowship Michael J. Fox Foundation

Het Centrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen van het Radboudumc krijgt een fellowship van de Michael J. Fox Foundation voor het opleiden van een Parkinsonspecialist. Het is voor het eerst dat een centrum in Europa deze opleidingsbeurs heeft ontvangen.

Mensen met de ziekte van parkinson zijn voor diagnose en behandeling afhankelijk van gespecialiseerde neurologen. Er is alleen wereldwijd een gebrek aan artsen die gespecialiseerd zijn in de ziekte van Parkinson en andere bewegingsstoornissen. Om dit aantal te verhogen heeft de Michael J. Fox Foundation in 2014 het Edmond J. Safra Fellowship programma opgezet. Elk jaar geeft dit programma vijf medische centra de mogelijkheid om een tweejarige opleiding van een neuroloog in bewegingsstoornissen te financieren. Het doel is om in 2021 wereldwijd twintig gespecialiseerde neurologen te hebben opgeleid.

Fellowship

De fellowship voor het Radboudumc is de eerste die aan een Europees centrum is toegekend. Bart van de Warrenburg, neuroloog bij het Radboudumc, coördineerde de Nederlandse aanvraag voor de beurs: “De Michael J. Fox Foundation is de grootste geldschieter in de wereld wat betreft onderzoek naar Parkinson en andere bewegingsstoornissen. Zij kennen nu voor het eerst een fellowship toe aan een Europees centrum.”

Michael J. Fox Foundation

Todd Sherer, directeur van de Michael J. Fox Foundation: “Het bouwen aan een internationaal netwerk van specialisten in bewegingsstoornissen is belangrijk om momentum te geven aan het onderzoek en om beter te beantwoorden aan de behoeften van diegenen die moeten leven met de ziekte van Parkinson.”

Bron: Radboudumc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen