Risico’s blaaskanker onderschat

0
2186

Zo’n 7.000 mensen krijgen jaarlijks de diagnose blaaskanker. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de Nederlandse Kankerregistratie (NKR). Daarmee staat blaaskanker op de 6e plaats van de veel voorkomende tumoren. Toch is deze kankersoort nog steeds relatief onbekend.

Blaaskanker

Uit de cijfers blijkt verder dat drie keer zoveel mannen als vrouwen te maken krijgen met blaaskanker. Ook bij deze vorm van kanker is roken de grootste boosdoener, de kansverdubbelaar.

Blaaskanker wordt vaak een sluipmoordenaar genoemd, vroegtijdige diagnose is daarom cruciaal voor een succesvolle behandeling. Onbekend is nog hoeveel mensen laat, te laat naar de dokter gaan. Ook al hebben ze de symptomen zoals bloed in de urine.

In de mei -internationale blaaskankermaand- vragen de Europese en Amerikaanse patiëntenorganisaties dan ook extra aandacht voor de risico’s van blaaskanker. Bloed in de urine is een reden om direct naar de dokter te gaan. Een vroege diagnose bespaart veel ellende.Het motto is dan ook:

Zie je rood: ga naar de dokter.

Meer weten over blaaskanker?

Ga naar http://blaasofnierkanker.nl/Video:

Documenten:
InfographicBlaaskanker2018.pdf

Vorig artikelNeem signalen psychische problemen serieus
Volgend artikelVijf bedrijven en Radboudumc ontwikkelen helende omgeving voor patiënt
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.